van der Horst

Rally du Valais: Titel wenkt voor Esapekka Lappi

Lappi - Skoda Fabia S2000
Lappi - Skoda Fabia S2000
De Fin Esapekka Lappi heeft in Zwitserland de rally du Valais gewonnen en heeft zodoende zijn leiderspositie versterk in het European Rally Championship. Na de eerste wedstrijddag had de Duitser Wiegand de leiding genomen voor Lappi en de Nederlander Abbring. De Ier Craig Breen stond op dat moment dertiende nadat hij meer dan een minuut had verloren door een lekke band.
De Peugeot-rijder realiseerde evenwel een schitterende inhaalrace. Hij won tijdens de tweede wedstrijddag vijf KP’s en rukte op naar de derde plaats na Lappi, Kajetanowicz, maar voor Wiegand die van de leiding naar de vierde plaats tuimelde.

We verloren de Nederlander Abbring in het klassement op dag twee na een technische panne, maar hij herstartte wel op zaterdag en reed schitterende chrono’s. Abbring pakte tijdens de slotdag vier KP zeges voor zijn rekening tegenover drie voor Breen en één voor Lappi.

Uiteindelijk won Lappi het pleit met 42 tellen voor op Breen die na dag één nog op meer dan een minuut stond. Wiegand bemande de laagste podiumtrede. De Poolse Fiësta rijder Kajetanowicz, Kajto voor de vrienden, was supersnel onderweg naar de tweede plaats achter de Fin Lappi, tot vier KP’s voor het einde de motor van de Ford vuur vatte met een opgave als gevolg.

Foto: ERC.comDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zondag 26 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Valais.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons