van der Horst

Rally du Valais: Wiegand leidt na eerste dag

Sepp Wiegand - Skoda Fabia S2000
Sepp Wiegand - Skoda Fabia S2000
De Rallye du Valais in Zwiterland is een interessante wedstrijd, want alle titelpredenten zijn aanwezig. Het is de vierde rally binnen de tweede ronde van het kampioenschap dat tot hiertoe werd overheerst door de Fin Esapekka Lappi in zijn Skoda Fabia S2000.
Na de eerste ronde van zes wedstrijden werden de vier beste resultaten weerhouden voor de tussenstand en toen stond de Fin mooi aan de leiding met een voorsprong van 33 punten op de Duitser Sepp Wiegand (Skoda Fabia S2000) en de Ier Craig Breen (Peugeot 208 R5). De Pool Kajetanowicz (Ford Fiësta R5) volgde toen al op 55 punten van de Finse leider.
Na drie van de vijf verreden wedstrijden in de tweede ronde van het kampioenschap is het nog steeds Lappi die de debatten leidt, maar zijn voorsprong is geslonken tot 19 punten op Wiegand en 29 op Kajetanowicz terwijl Breen is uitgeteld in het titeldebat. De tweede ronde van het kampioenschap omvat vijf wedstrijden waarvan ook hier de vier beste resultaten in rekening worden gebracht.

Tijdens de eerste wedstrijddag waren de etappezeges voor de Nederlander Abbring (Peugeot 208 T16 R5), Breen (Peugeot 208T16 R5) en Lappi in zijn vertrouwde Skoda Fabia S2000. Maar het is de Duitser Wiegand die als leider na de eerste dag mag gaan rusten met 4,4 seconden voorsprong op Lappi en 6,3 op een verrassende Abbring. Kajetanowicz volgt reeds op 18 tellen terwijl Breen 1min17sec verloor door een lekke band.

Foto:ERC.comDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op donderdag 23 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Valais.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons