van der Horst

Rally Estland gaat niet door

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
De Rally van Estland gaat dit jaar niet door. Er is een dispuut tussen de organisatie en de Estse autosportbond. De organisatie hoopte op termijn in het WRC te geraken, maar die kansen lijken nu opnieuw ver weg.
  • Oeste Kart
De Rally van Estland groeide in sneltempo uit tot dé voorbereidingswedstrijd op de Rally van Finland. Als je weet dat de top vijf vorig jaar bestond uit Ott Tänak, Andreas Mikkelsen, Esapekka Lappi, Elfyn Evans en Craig Breen, dan weet je ook dat de constructeurs deze wedstrijd 'au serieux' namen richting de WRC-manche in Jyväskylä. Evans zag er zelfs een kwartseizoen door verloren gaan na een foute landing. Zelfs de Ford Fiesta MK II R5 werd er zowat gedoopt door Teemu Suninen.

Estland deed een gooi naar het WRC en als dat niet lukte dan zou het op zijn minst de te volgen weg naar Finland vormen. Alle constructeurs hadden ook dit jaar reeds hun zitten gezet op deze rally.

Maar daar komt nu abrupt een einde aan want een dispuut tussen de organisatie en de autosportfederatie raakt niet uitgeklaard. De federatie probeert uit de Estse rally's geld te recupereren om dan terug in de sport te pompen, maar daar gaat de organisatie, deels gestoeld op overheidsgeld, niet mee akkoord. Er lag een som van 100.000 euro tussen afgelasting en rijden, zo schrijven bronnen.

Urmo Aava, drijvende kracht achter de wedstrijd, blikt wel al vooruit en mikt nu al op 2021.

Voor de teams en de rijders is het wel een streep door de rekening, ook al omdat de Autoglym Rally, in Finland, ook niet doorgaat. Die werd in het verleden ook al eens gebruikt in aanloop naar de 1.000 meren.

Foto: Ott Tänak TwitterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op woensdag 26 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons