van der Horst

Rally Finland: Zware strijd voor tweede plaats tussen Neuville en Östberg

Sébastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R-WRC
Gisteren sloten we dag 2 af met een geruststellende voorsprong van 38 seconden voor de VW Polo van Sébastien Ogier, de enige die uit de problemen bleef. De Fransman werd gevolgd door een ontketende Neuville en Östberg, de beide ploegmaten amper gescheiden door 9/10 sec en in felle strijd verwikkeld voor de tweede plaats. Voor onze landgenoot Neuville zou deze tweede plaats van kapitaal belang kunnen zijn, gezien hij dan mogelijks en mits de extra punten van de Power Stage, over Latvala naar de tweede plaats kan springen in de tussenstand van het WK.
Vandaag stonden nog twee identieke lussen van telkens vier KP’s op het menu waarvan er nu reeds eentje achter de rug is.

Neuville mocht de slotdag aanvangen in tweede positie, maar de eerste KP ging naar zijn teammaat bij Qatar M-Sport Team, Mads Östberg voor Hirvonen, Latvala, Neuville en Ogier. De Noor werd hierdoor opnieuw tweede met 3,1 seconde bonus op Neuville. Deze pakte sportieve revanche op de volgende proef en klokte op zijn beurt de snelste chrono voor teammaat Östberg, Ogier en Hirvonen.

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Met een verschil van 2,2 seconden werd de derde KP aangevangen over 33 km en daar was Ogier dan weer de snelste voor Hirvonen, Neuville en Östberg. Onze landgenoot pakte opnieuw de tweede plaats over en het verschil bedroeg aan de start van de vierde KP amper 3/10 seconden tussen beide kemphanen binnen hetzelfde team. Waanzinnig na reeds meer dan twee uren tegen de chrono.

De laatste proef van de eerste lus was dan weer voor de Noor Östberg die 3,1 seconden terug pakte op Neuville en zodoende opnieuw plaats neemt op de tweede positie na Ogier die nog steeds een halve minuut voor heeft op vechtende Fords van Östberg en Neuville.

Sébastien Ogier
Sébastien Ogier
Met nog vier KP’s en 65 km voor de boeg kan de ontknoping worden verder gezet tussen beide Fordrijders. De overwinning van Ogier lijkt niet meer in het gedrang te komen indien de Fransman gevrijwaard blijft van pech. Het zou meteen de vijfde zege zijn op acht wedstrijden voor de Volkswagenrijder.

Foto's: RIP/Ferraro & Willy Weyens




Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 3 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons