van der Horst

Rally: Fourmaux wint eerste BRC, Serderidis en Munster negende

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrien Fourmaux heeft de openingsmanche van het Britse Rallykampioenschap gewonnen. Ook Jourdan Serderidis en Grégoire Munster stonden, samen, aan de start.
De openingsmanche van het Britse kampioenschap opende met een reeks geannuleerde proeven omwille van het slechte weer. Uiteindelijk kon amper de helft van de rally afgewerkt worden.

Het Britse talent James Williams (Ford), die zich de voorbije jaren al enkele keren liet opmerken in de Ypres Rally, klokte de eerste snelste tijd, amper één tiende voor Adrien Fourmaux (Ford). De Franse deelde op de volgende proef meteen een stevige tik uit en reed daarna vlot naar winst. Hij had bijna een minuut voorsprong op oud-kampioen Keith Cronin (VW) en bijna anderhalve minuut bonus op de amper 20-jarige Elliot Payne (Ford).

Opvallend, Jourdan Serderidis (Ford) nam ook deel, en nam Grégoire Munster mee in het co-zitje van de Puma Rally1. Zij eindigden uiteindelijk negende. Munster wordt op die manier klaargestoom voor het grotere werk, want wellicht zal het talent later dit jaar zijn debuut maken in de Puma Rally1 met de steun van de Griekse Belg.

Foto: BRCrallyDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op maandag 13 maart 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons