van der Horst

Ieper: Steve Vanbellingen ongedeerd na zwaar ongeval

Steve Vanbellingen - Mitsubishi Lancer Evo X
Steve Vanbellingen - Mitsubishi Lancer Evo X
Steve Vanbellingen stond samen met co David Vanrijkelen afgelopen weekend aan de start van de Rally van Ieper, de belangrijkste rally-afspraak op de kalender 2017 voor de Vlaams-Brabander. Wegens een beperkt aantal testkilometers in hun Mitsubishi Lancer Evo X tankte het duo in de openigns-KP's eerst en vooral vertrouwen; de focus lag hoofdzakelijk op het uit de problemen blijven, maar later op de dag liep het toch grondig mis met een zeer zware crash.
  • Prospeed Competition
"Ik voelde het aankomen", vertelt Vanbellingen. "We gingen verschrikkelijk hard en na de jump (op de Kemmelberg n.v.d.r.) kwamen we wat verkeerd neer... Vanaf dan ging alles mis, de auto vertrok op zichzelf en de slag was zoals ik nooit eerder had meegemaakt. Ik ben zelf uit de auto gekropen, heb meteen ook naar David gekeken die ook erg van slag was. Vervolgens is alles wat beginnen draaien en ik werd gelukkig aangesproken door een arts die daar toevallig stond. Zij heeft me laten neerliggen en voelde continu mijn polsslag... Vervolgens is de medische interventiedienst gekomen en die hebben me naar het ziekenhuis van Ieper gebracht. Vanaf dan ging het wel weer beter en vandaag (zondag) voel ik wel overal pijn, maar verdere gevolgen zijn er niet. Ik besef wel dat ik enorm veel geluk heb gehad en dat het ook minder goed had kunnen aflopen. Het ging echt eventjes te snel..."

Foto: Vanbellingen pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 25 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons