van der Horst

Rally: Juho Hänninen bijt spits af, Bottas mooi zesde

Valtteri Bottas - Citroën DS3 WRC
Valtteri Bottas - Citroën DS3 WRC
De eerste noemenswaardige rally van 2021 zit er op. In Finland stond afgelopen weekend de openingsmanche op het programma, en die ging naar Juho Hänninen. F1-rijder Valtteri Bottas eindigde zesde.
De Arctic Rally in Rovaniemi (jawel, de plaats waar het WRC eind februari naartoe trekt voor de tweede WRC-manche) beet de spits af met een mooi deelnemersveld, met onder meer Juho Hänninen en Valtteri Bottas. Hänninen kwam aan de start met een Toyota Yaris WRC - op Pirelli's - en zal dus zeker nuttige informatie kunnen meegeven aan de troepen van Jari-Matti Latvala. Weinig verrassend, Hänninen reed van start tot finish aan de kop. Valtteri Bottas (Citroën DS3) reed een goede wedstrijd en eindigde mooi zesde.

Ook Hyundai stuurde een delegatie. Oliver Solberg en Ole Christian Veiby mochten met de Hyundai Rally2 warmdraaien voor het komende seizoen. Solberg begon aarzelend, maar zette op dag twee enkele sterke tijden neer, en snoepte zelfs een scratch af van Hänninen. Hij eindigde uiteindelijk derde op 9 tienden van Teemu Asunmaa (Skoda). Juha Salo (Skoda) en Emil Lindholm (Skoda), nog schoon volk dus, eindigden vierde en vijfde. Niclas Grönholm, zoon van Marcus, besloot als tiende in een VW Polo, op de MRF-banden.

Ole Christian Veiby in de tweede Hyundai maakte wat foutjes en viel nog ver terug op het einde toen het gaspedaal bleef hangen. Hij legde uiteindelijk bestek op plaats 20.

Foto: Valtteri Bottas - TwitterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 17 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Arctic Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons