van der Horst

Rally Monza: Suninen neemt plaats van Tänak in

Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Geen Ott Tänak in de slotmanche van het WRC. De Est geeft forfait voor de Rally van Monza. Teemu Suninen maakt vroeger dan verwacht zijn debuut in de Hyundai i20 WRC.
Ott Tänak (Hyundai) kondigde zelf aan dat hij niet zal starten in de Rally van Monza. De Est blijft weg uit Italië omwille van persoonlijke, familiale redenen. De Est staat voorlopig vijfde in het WK-tussenstand en zal ook op die positie eindigen.

Hyundai laat het zitje niet onbezet en geeft Teemu Suninen de kans om zich te tonen, naast Thierry Neuville en Dani Sordo. De Fin verliet in het najaar M-Sport maar vond snel onderdak bij Hyundai. Hij reed al in de Hyundai Rally2 in Catalonië waar hij meteen als tweede besloot in WRC2. De Fin hoopt uiteraard nog een rol te spelen in de koninginneklasse en die kans krijgt hij vroeger dan verwacht. Vorig jaar moest hij nog vroegtijdig opgeven na motorproblemen.

De Rally van Monza vindt plaats van 18 tot 21 november. De slotmanche zal ook beslissen over de titel in het WRC. Die gaat nog tussen Sébastien Ogier en Elfyn Evans.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 2 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons