van der Horst

Rally Neige et Glace: Belgen goed mee vooraan

Rally Neige et Glace
Rally Neige et Glace
De 89ste editie van de Rally Neige et Glace is een van de zwaarste uit de geschiedenis met zeer zware sneeuwval, wat uiteraard wel de bedoeling is voor een rally met deze benaming. Maar teveel is teveel, waardoor enkele proeven volledig of deels moesten worden geannuleerd wegens omgevallen bomen, gestrande wagens, enz. In tegenstelling tot de Monte Carlo Historique is het parcours van deze wedstrijd volledig geheim.
Rally Neige et Glace
Rally Neige et Glace
Bizar is dat deze wedstrijd samen valt met de Monte Carlo Historique waardoor sommige teams een keuze moesten maken. 114 wagens kleurden de inschrijvingslijst, waaronder maar liefst 32 Belgische teams waaronder enkele uitzonderlijke namen met naast habitués Van Rompuy, Holvoet, Vande Wauwer, Reuten, Decremer ook Jean-Pierre Mondron, Marc Van Dalen en Fred Bouvy.

De Belgen deden het tot hiertoe verre van slecht met ondermeer Dirk Van Rompuy die de eerste KP opende met een tweede chrono voor VR Racing. Na de eerste dag en vier proeven staat de Franse Audi 80 Quattro van Torrejon/Torrejon aan de leiding voor de Porsche van de familie Baillet en een tweede Audi Quattro van Benoït en Yannick Martin.Hansen/Vandeuren zijn de eerste Belgen op de vierde plaats voor Delhez/Lambert (5de), Van Peer (9de), Deflandre (11de), Vandewauwer (19de), Decremer, Van Rompuy, enz.

Er volgen nog twee dagen ijs- en sneeuwpret en in de tussenstand is uiteraard nog niets beslist.

Foto: Zaniroli.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Historic Rally op dinsdag 3 februari 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons