van der Horst

Rally: Oliver Solberg wint Lockdown Rally Sweden

Oliver Solberg - VW Polo R5
Oliver Solberg - VW Polo R5
Oliver Solberg heeft zondag de Lockdown Rally Sweden gewonnen. De grootste winst was misschien wel voor de rallyfans die na maanden stilte opnieuw konden genieten van rallygeweld.
In Zweden gingen ze zondag creatief om met de coronamaatregelen. De organisatie van de Rally van Zweden organiseerde op de befaamde proef van Torsby een kleine rally, in de vorm van een toernooi. Het kruim van het Zweedse talent werd verzameld voor deze bijzondere wedstrijd, met name, Pontus Tidemand, Mattias Ekström, Per-Gunnar Andersson, Emil Bergkvist en Jonna Eson Bradhe.

Al snel bleek dat de finale zou bestaan uit Oliver Solberg, bijgestaan door zijn moeder, in zijn vertrouwde Monster VW Polo R5 en Pontus Tidemand in een Skoda Fabia R5. De twee overklasten de tegenstand in de voorrondes. Er stond uiteindelijk geen maat op de jonge Solberg, zoon van rally- en rallycrosskampioen Petter Solberg. In de eerste van twee runs maakte hij Tidemand meteen monddood en in de tweede run bevestigde hij zijn meesterschap. Over twee runs bleek hij 1.1 seconde sneller dan Tidemand.

De formule was op zijn minst bijzonder, maar het boezemt de burger en de vele rallysupporters wel moed in na een stilte in Europa van zowat drie maanden.

Foto: Oliver Solberg Twitter



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 7 juni 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons