van der Horst

Rally van Argentinië: Latvala klopt teammaat Ogier

Latvala - VW polo R WRC
Latvala - VW polo R WRC
Vier proeven stonden nog op agenda tijdens de slotdag van de Rally van Argentinië. Deze werd bijna volledig gedomineerd door Hirvonen die op dag twee nog uitgebreid in de kreukels ging. Hierdoor schoof de Fordrijder nog op van de 11de naar de 9de plaats in het eindklassement en pakte zodoende nog enkele puntjes.
  • LTF
Thierry Neuville - Hyundai I20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai I20 WRC
Belangrijker was het feit dat Latvala quasi de volledige rally overheerste en WK leider en ploegmaat Ogier geen antwoord had op de ontketende Fin. Ogier werd tweede en pakte ook nog eens de volle pot in de Power Stage, waarin hij drie extra punten opstrijkte voor Hirvonen (2) en Latvala (1). Voor Latvala werd het de tweede zege dit jaar terwijl ogier er drie voor zijn rekening nam. Vijf zeges op rij dus voor Volkswagen en bovendien drie wagens binnen de top vier. De Polo is dus nog steeds onklopbaar en na wat we afgelopen weekend opnieuw zagen van Latvala, Ogier en Mikkelsen zal een nederlaag nog niet voor morgen zijn.

Mikkelsen - VW POLO R WRC
Mikkelsen - VW POLO R WRC
Een oerregelmatige Meeke werd in zijn Citroën derde op bijna zes minuten terwijl zoals verwacht Mikkelsen en Neuville vierde en vijfde werden na een schitterende inhaalrace op zaterdag. Zoals we reeds schreven bij het begin van de rally was Ogier sowieso zeker dat hij Argentinië zou verlaten als leider. Hij moet wel vijf punten van zijn voorsprong inleveren ten voordele van merkgenoot Latvala die een geweldige rally achter de kiezen heeft. Ondanks zijn uitval blijft Ostberg derde terwijl Mikkelsen naar de vierde plaats doorschuift, ex aequo met Hirvonen. Neuville werd beloond met 10 punten voor zijn goede prestatie en staat zesde.

Uitslag : WRC Rally Argentina 2014

#RijderTeam/WagenResultaat
1.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Motorsport
VW Polo R WRC #2
2.Sebastien OgierVolkswagen Motorsport
VW Polo R WRC #1
+1:26.9
3.Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRT
Citroën DS3 WRC #3
+5:54.7
4.Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport II
VW Polo R WRC #9
+6:18.3
5.Thierry NeuvilleHyundai Motorsport
Hyundai i20 WRC #7
+8:25.8
6.Robert KubicaRK M-Sport WRT
Ford Fiesta RS WRC #10
+10:08.0
7.Elfyn EvansM-Sport World Rally Team
Ford Fiesta RS WRC #6
+10:32.2
8.Martin ProkopJipocar Czech National Team
Ford Fiesta RS WRC #21
+12:03.9


Foto's: Hyundai & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op maandag 12 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentina.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons