van der Horst

Rally van Argentinië: Mikkelsen vecht ondanks opgave terug tot vierde plaats

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen
Van de 29 gestarte wagen waren er niet minder dan 11 exemplaren die gisteren uitvielen. De meccano’s hadden tot een stuk in de nacht de handen vol om de bolides opnieuw aan de start te krijgen. Vooral bij Hyundai en Ford werd hard gesleuteld om de wagens van ondermeer Neuville, Sordo en Hirvonen opnieuw klaar te stomen. Ook Mikkelsen kwam deze morgen opnieuw aan de start na zijn panne gisteren op een moment dat hij in derde stelling lag.
Neuville zag gisteren zijn vierde en mogelijk derde plaats in rook opgaan. Mikkelsen en Neuville vertrokken vandaag op de 7de en 8ste plaats en dus in de punten.

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Latvala vatte de dag aan als leider met 17,7 seconden voor op ploegmaat en leider in het WK Ogier. Meeke stond vastgeroest op de derde plaats met een achterstand van 1min7sec op de leider terwijl hij een geruststellende voorsprong telde van  2min40sec. op Evans. Deze voelde echter de hete adem van Kubica in zijn nek die volgde in vijfde stelling op amper 2/10 seconde van zijn voorganger. Prokop stond 6de met meer dan een minuut voorsprong op Mikkelsen die 16 sec. bonus telde op Neuville.

Op de eerste KP op zaterdag over 40 km ontbond Mikkelsen al zijn duivels en pakte hij de winst voor ploegmaten Latvala en Ogier. Neuville klokte de vierde chrono. Belangrijk voor Mikkelsen en Neuville is dat zowel Prokop, Kubica als Evans veel tijd verloren en ze zodoende opnieuw dichterbij schoven in de strijd om de vierde plaats. Problemen waren er opnieuw voor de Hyundai van Sordo die nu definitief de handdoek zal gooien.

Mikkelsen - VW POLO R WRC
Mikkelsen - VW POLO R WRC
De laatste KP van de eerste lus was opnieuw een top 3 voor Volkswagen met ditmaal winst voor Latvala voor Ogier en Mikkelsen. Neuville klokte de 5de tijd op 21 seconden, maar belangrijker was dat hij opnieuw sneller was dan Prokop, Kubica en Evans. Door deze prestatie kon Mikkelsen maar liefst drie plaatsen goed maken op één KP en verhuist van de zevende naar de vierde plaats. En zodoende heeft ook Neuville opnieuw uitzicht op de vijfde plaats met een respectievelijk achterstand van 42, 25 en 7 seconden op Kubica, Evans en Prokop.

Vanavond staat nogmaals dezelfde lus op het programma en word de voorlaatste dag afgesloten met twee rondjes op de Super Special Parque Tematico.  

Uitslag Stand na SS7 Rally Argentina 2014 WRC Rally Argentina 2014

#RijderTeam/WagenResultaat
1.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Motorsport
VW Polo R WRC #2
2:42:56.5
2.Sebastien OgierVolkswagen Motorsport
VW Polo R WRC #1
+21.2s
3.Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRT
Citroën DS3 WRC #3
+2:29.9
4.Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport II
VW Polo R WRC #9
+5:20.8
5.Robert KubicaRK M-Sport WRT
Ford Fiesta RS WRC #10
+5:26.8
6.Elfyn EvansM-Sport World Rally Team
Ford Fiesta RS WRC #6
+5:43.3
7.Martin ProkopJipocar Czech National Team
Ford Fiesta RS WRC #21
+6:01.5
8.Thierry NeuvilleHyundai Motorsport
Hyundai i20 WRC #7
+6:08.9


Foto's: Willy Weyens & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 10 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentina.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons