van der Horst

Rally van Argentinië: Neuville in de aanval

Neuville: Hyundai i20 WRC
Neuville: Hyundai i20 WRC
Nadat Mikkelsen en Neuville tijdens de laatste KP op vrijdag uitvielen en zodoende op zaterdagmorgen moesten starten van op respectievelijke zevende en achtste plaats, zijn beiden ontketend aan dag drie begonnen. Mikkelsen wist in de eerste lus op zaterdag op te rukken naar de vierde plaats. Tijdens de tweede lus was het de beurt aan Neuville om in de aanval te trekken.
  • Powercars
Tijdens de eerste KP van de tweede lus op zaterdag wist onze landgenoot reeds Evans en Prokop voorbij te snellen. Nadien moest ook Kubica eraan geloven en aan de vooravond van de laatste wedstrijddag mag Neuville gaan rusten in vijfde positie. Onze landgenoot won zelfs de slotetappe van de derde wedstrijddag.

De vier andere proeven op zaterdag waren opnieuw voor Volkswagen met winst voor Mikkelsen en driemaal Latvala die definitief zijn greep heeft op de rally en reeds een voorsprong boekte van 30 seconden op ploegmaat Ogier. Meeke staat knap derde op 3min37sec. op de leider, maar wel met twee minuten voorsprong op Mikkelsen. Deze heeft op zijn beurt een minuut bonus op Neuville. Als de rijders gevrijwaard blijven van problemen, dan kennen we nu reeds de uitslag.

Uitslag na SS10 WRC Rally Argentina 2014

#RijderTeam/WagenResultaat
1.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Motorsport
VW Polo R WRC #2
2.Sebastien OgierVolkswagen Motorsport
VW Polo R WRC #1
+31.2s
3.Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRT
Citroën DS3 WRC #3
+3:47.0
4.Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport II
VW Polo R WRC #9
+5:43.0
5.Thierry NeuvilleHyundai Motorsport
Hyundai i20 WRC #7
+6:40.9
6.Robert KubicaRK M-Sport WRT
Ford Fiesta RS WRC #10
+7:14.4
7.Elfyn EvansM-Sport World Rally Team
Ford Fiesta RS WRC #6
+7:52.0
8.Martin ProkopJipocar Czech National Team
Ford Fiesta RS WRC #21
+8:20.9


Foto: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 11 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Argentinië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons