van der Horst

Rally van Argentinië: Volkswagen leidt - de rest lijdt

Latvala - VW Polo R WRC
Latvala - VW Polo R WRC
Afgelopen nacht Belgische tijd werden er nog twee proeven verreden van dag 2 van de Rally van Argentinië. En het heeft opnieuw niet mogen zijn voor onze landgenoot Thierry Neuville. Tijdens de eerste proef van de tweede lus reed Neuville nog een vrij behoorlijke chrono en klokte als eerste niet-Volkswagen af met een vierde tijd. Hij bleef dus Meeke voor en had Mikkelsen in het vizier in de strijd om de derde plaats. Maar na de technische problemen en het feit dat ook Neuville de kracht uit zijn motor voelde verdwijnen, besloot het team om de laatste marathonetappe over 52 km niet te rijden en dan mogelijk vandaag de beide wagens terug in koers te brengen.
Dat kostte in elk geval de derde plaats voor Neuville gezien ook de Polo van Mikkelsen uit de top 3 verdween met problemen aan de alternator.

Thierry Neuville - Michel Nandan
Thierry Neuville - Michel Nandan
Neuville wordt nu teruggeslagen naar de 8ste plaats, net achter Mikkelsen. Vooraan gaat het Polo-feestje onverminderd verder tussen Latvala en Ogier. De Franse wereldkampioen kon de leiding opnieuw overnemen van zijn ploegmaat, maar op de superlange laatste KP ging de Fin, net als tijdens de eerste passage, als een bezetene tekeer en pakte opnieuw de leiding over van Ogier. Bewust, om het parcours vandaag niet te moeten openen? Mogelijk wel.

In ieder geval ligt er opnieuw geen maat op de Volkswagen Polo. Latvala start vandaag met een bonus van 17,7 sec. op ploegmaat Ogier, terwijl een voorzichtige Meeke ondertussen over Neuville en Mikkelsen naar de derde plaats opstoomde op 1min7sec. van de leider. Evans en Kubica zijn in felle strijd voor de vierde plaats en zijn gescheiden door amper 2/10 sec., maar wel op bijna vier minuten van de leidende Polo’s.

Vandaag staan er opnieuw twee lussen op het programma. Twee lussen met telkens twee vrij lange KP's van telkens 39 km. Dag drie wordt dan om 1 uur Belgische tijd afgesloten met de Super Special Parque Tematico.


Foto's: Willy Weyens - WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 10 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentina.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons