van der Horst

Rally van Argentinië: Loeb wint en Latvala rijdt zich in de kijker op de slotdag

Loeb / Elena - Citroën DS3 WRC
Loeb / Elena - Citroën DS3 WRC
Toen gisteren Sébastien Loeb met 40 seconden voorsprong de derde dag afsloot was het duidelijk dat WK leider Ogier, die eerder 40 seconden verloor na een kleine sortie, eieren voor zijn geld zou kiezen en de punten pakken van de tweede plaats.
Jari Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari Matti Latvala - VW Polo R WRC
Vandaag lukte VW-rijder Latvala vier snelste chrono’s op rij en kon zodoende de derde plaats van de Russische Ford-rijder Novikov ontfutselen. Bovendien pakte de Noor ook de extra drie punten van de Power Stage voor teammaat Ogier (2) en Hirvonen (1).




Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Ondanks het feit dat Loeb tot hiertoe slechts tijdens drie van de vijf verreden rally’s aan de start kwam, staat de Franse wereldkampioen nog steeds op de tweede plaats in de tussenstand. Hij won in de Monte Carlo, werd tweede in Zweden en won nu dus opnieuw in Argentinië. Hij kon niet ten dienste rijden van ploegmaat Hirvonen die pas zesde werd na onze landgenoot Neuville die over Sordo naar de zesde plaats springt in de tussenstand van het kampioenschap. Onze landgenoot komt zodoende op drie punten van merkgenoot Ostberg die een pechweekend achter de rug heeft.

Sébastien Ogier
Sébastien Ogier
Ondanks zijn tweede plaats doet Ogier een goede zaak in het kampioenschap. Loeb werkt immers een beperkt programma af, terwijl ploegmaat Hirvonen amper 9 punten scoorde tegenover 20 voor Ogier. Latvala schuift op naar de 4e plaats en komt in de buurt van de top 3.




Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Met drie zeges, twee tweede plaatsen en elf extra gesprokkelde punten tijdens de Power Stages stevent Ogier in een rotvaart af richting zijn eerste titel in WRC. De VW-rijder heeft een voorsprong van 65 punten op naaste concurrent Hirvonen. Als je weet dat een overwinning inclusief de extra punten van de power Stag 28 punten opbrengen, mag Ogier zelfs twee rally’s missen om dan nog de leiding te behouden.   

In de strijd voor de titel bij de constructeurs scoren Volkswagen Motorsport en Citroën beide 33 punten en zodoende blijft Volkswagen aan de leiding met 14 punten voorsprong.

Foto's: Citroën Sport, Photo International Photography/Photo4 & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 4 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentina.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons