van der Horst

Rally van Argentinië: Ogier leidt, maar Hirvonen en Loeb blijven bij de les (+ Video crash Sordo)

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Het was meteen een zware eerste echte wedstrijddag. Mist en regen zijn niet de ideale omstandigheden om het Argentijnse gravel te temmen, maar daar had WK leider Ogier weinig last van tijdens de eerste KP over 27 km. Hij was 5 seconden sneller dan ploegmaat bij Volkswagen Motorsport, de Fin Latvala en ook de Citroëns van Hirvonen en Loeb moesten respectievelijk 6,1 en 8,5 seconden toegeven op de ontketende Franse Polo-rijder. Wereldkampioen Sébastien Loeb kwam naar eigen zeggen moeilijk in het ritme na twee rally’s te hebben over geslagen.
Ostberg was de eerste Fordrijder op 13 tellen, terwijl Neuville zelfs reeds 35 seconden aan zijn broek kreeg of méér dan een seconde per kilometer. De Oostkantonner was niet tevreden over de set up van de wagen en had ook problemen met de ruitenwissers.

De tweede KP van de dag, meteen de laatste van de eerste lus ging over maar liefst 52 kilometer en daarin was Hirvonen de beste voor ploegmaat Loeb en Ogier die een dikke 6 seconden moest inleveren. De Fransman verloor naar eigen zeggen een pak tijd door het feit dat de wagen van de gecrashte Sordo de weg blokkeerde. Ogier sprak zelfs van een strategische zet van Citroën door de gecrashte wagen een tijdlang in het midden van de weg te laten staan. Latvala verloor 21 seconden door te fel slijtende banden en dook van de tweede naar de vierde plaats in de tussenstand.

Ogier ligt met de Polo dus nog steeds aan de leiding na twee KP’s, maar Hirvonen en Loeb blijven hun neus aan het venster steken met een achterstand van 3,6 en 6 seconden. Neuville moest opnieuw 51 seconden incasseren en staat op een voorlopige achtste plaats op bijna anderhalve minuut van de leider.

Danni Sordo - Citroën DS3 WRC
Danni Sordo - Citroën DS3 WRC
Sordo had geen geluk op zijn 30ste verjaardag en parkeerde de Citroën op zijn dak. Iets wat hij afgelopen zaterdag ook reeds deed met de DS3 showcar tijdens een promotie demo in Buenos Aires. Hij staat 15de op bijna 8 minuten en mag een goede klassering nu reeds vergeten. 



Foto: Willy Weyens & Racing International Photography/Photo4



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 2 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentina.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons