Rally van Australië:Volkwagen bijft domineren

Mikkelsen-Ogier-Latvala - VW Polo R WRC
De Rally van Australië gaat opnieuw richting een broederstrijd tussen de VW Polo’s van Sébastien Ogier en Jari-Matti Latvala. Tijdens de eerste passage op de KP Nambucca, de langste van de wedstrijd over 49 km toonde de Fin zijn tanden, was drie tellen sneller dan zijn Franse ploegmaat en pakte de leiding over in de tussenstand. Meeke volgde in zijn Citroën op 10,5 seconden en was daarmee 7/10 sneller dan Mikkelsen in de derde Polo. De Ier pakte de derde plaats over van de Noor, maar het verschil bedroeg amper 1/10 sec. Hirvonen realiseerde de vijfde chrono en moest 24 seconden inleveren. Neuville verloor opnieuw een minuut en volgde op reeds meer dan drie minuten.
Tijdens de tweede KP van de eerste lus, Valla over 8 km, was Latvala opnieuw de snelste en voor Ogier en Mikkelsen. De Fin kon hierdoor zijn voorsprong tegenover Ogier vergroten tot vier seconden, terwijl Mikkelsen opnieuw de derde plaats bemachtigde ten nadele van Meeke.

Tijdens de tweede identieke lus was het dan weer Ogier die het roer overnam met twee besttijden. Latvala liet 13,4 seconden liggen in de eerste en één seconde in de tweede KP. Hierdoor kwam Ogier opnieuw aan de leiding met 10 seconden voor op zijn ploegmaat, terwijl Meeke opnieuw de bovenhand had in het duel om de derde plaats met Mikkelsen. De rest van het peloton wordt in de vernieling gereden met een voorlopige vijfde plaats voor Hirvonen op 1min20sec van de leider.

Ogier won ook de beide show KP’s over anderhalve kilometer en zodoende sluit de Fransman dag 2 af met 11,8 sec. voorsprong op teammaat Latvala, terwijl Mikkelsen de derde VW Polo op de derde plaats parkeert met een achterstand van 25,3 sec. Maar de strijd om de resterende posiumplaats met de Ier Meeke in zijn Citroën is nog steeds hevig met een verschil van amper anderhalve seconde. Neuville is kunnen doorschuiven naar de achtste plaats voorbij Evans en Kubica, maar op bijna vier minuten van de leiders.

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 13 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australia.