van der Horst

Rally van Corsica: Winst voor Latvala en Volkswagen

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
De Fin Jari-Matti Latvala heeft zondag op Corsica zijn vijftiende zege uit zijn carrière geboekt. Elfyn Evans haalde met een tweede plaats zijn beste resultaat ooit. De Brit hield nog net een oprukkende Andreas Mikkelsen af. De Power Stage ging naar wereldkampioen Sebastien Ogier.
  • Powercars
Elfyn Evans - Ford Fiësta RS WRC
Elfyn Evans - Ford Fiësta RS WRC
Na het noodweer van de jongste week, vatten de rijders de slotdag aan onder een stralende zon. Er stonden nog drie proeven op het programma, goed voor nog bijna 100 kilometer tegen de klok.

Latvala begon als leider aan de slotdag. Hij moest wel uitkijken voor Evans die in zijn Ford Fiesta op amper twee seconden volgde. Maar de Fin toonde meteen dat hij de betere was met een tweede tijd, achter een ontketende Sebastien Ogier. Met nog twee derde tijden hield hij al bij al gemakkelijk Evans af en boekte zo zijn derde seizoenszege.

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Evans boekte zijn tweede podiumplaats in 2015.Voor de Brit was het zijn beste prestatie in zijn jonge carrière. Toch scheelde het niet veel of Andreas Mikkelsen had zich nog voor Evans gewrongen, maar de Noor kwam drie tellen tekort. Kris Meeke viel met zijn Citroën DS3 WRC naast het podium.



Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Kevin Abbring begon aan de slotdag als vijfde, maar op de tweede proef van de dag ging de Nederlander van de baan. Een sterke Hayden Paddon nam gezwind over en redde zo alsnog de meubelen voor Hyundai. Mads Ostberg werd zesde, Dani Sordo eindigde in extremis zevende. De Spanjaard verloor op de openingsdag twee minuten door een lekke band. Zonder die pech had hij kunnen meespelen voor winst.



Bryan Bouffier - Ford Fiësta RS WRC
Bryan Bouffier - Ford Fiësta RS WRC
Bryan Bouffier viel op de slotproef nog van plaats zeven naar plaats acht, maar werd in zijn Fiesta wel eerste privé-rijder, net voor Stéphane Sarrazin. Ott Tänak rondt de top tien af. Stéphane Lefebvre, met de Belgische co-rijder Stéphane Prévot , werd elfde.





Esapekka Lappi - Skoda Fabia R5
Esapekka Lappi - Skoda Fabia R5
In WRC2 kregen we voor een keer geen Skoda Fabia helemaal bovenaan. Julien Maurin verdedigde in zijn Ford Fiesta RRC met succes zijn koppositie. De Fin Esapekka Lappi werd tweede, voor de Fiesta R5 van de Fransman Eric Camilli.




Quintin Gilbert - Citroën DS 3
Quintin Gilbert - Citroën DS 3
Bij de Juniors controleerde Quentin Gilbert op de slotdag de wedstrijd. De jonge Vogees gaat dankzij zijn overwinning aan de haal met de titel bij de Junioren.
 


Sandro Delaere
Foto's: Racing International Photography

 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 4 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Frankrijk.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons