van der Horst

Rally van Cyprus: Kajetanowicz doet beste zaak in kampioenschap

Kajetanowicz - Ford Fiësta R5
Kajetanowicz - Ford Fiësta R5
Afgelopen weekend stond de negende rally voor het Europees kampioenschap op het menu. Tevens de derde wedstrijd van de tweede ronde waarbij ook nu de vier beste resultaten in rekening worden gebracht. Met de Geko Ypres Rally werd de eerste ronde van zes wedstrijden afgesloten en na de berekening van de vier beste resultaten stond de Fin Esapekka Lappi aan de leiding. Twee wedstrijden verder stond de Skoda rijder nog stevig in het zadel met een voorsprong van 19 punten op de Duitser Sepp Wiegand. Beiden lieten de Rally van Cyprus links liggen die zodoende automatisch wordt geboekt als schrapresultaat. Hierdoor konden de Ier Breen en de Pool Kajetanowicz iets dichter komen op de leiders.
Tijdens de eerste proef ging het al goed mis voor de Pool Kajetanowicz die iets raakte en meer dan een halve minuut verloor. Maar de Poolse Fordrijder vocht zich gedurende de resterende twee dagen of 14 proeven terug naar een bijzonder knappe twee plaats. Hij kreeg boven zijn verlies van een halve minuut nog eens 10 strafseconden aan zijn broek en eindigde op 48 tellen van de Saoudi Al Rajhi die deze wedstrijd won met een Ford Fiësta RRC. De Qatari Al-Kuwari eindigde in zijn Fiësta op de derde plaats op anderhalve minuut van de winnaar.

Ook de Ier Breen was opnieuw van de partij met de Peugeot 208 en kon door de afwezigheid van de top 2 een mooie inhaalbeweging maken. Maar ook hij werd bedacht met een straftijd van 1min20sec. en liep ondanks een knappe rally twee dagen achter de feiten aan. De Ier was opgeklommen naar zesde plaats, maar verloor in de laatste KP 16 minuten en zakte uiteindelijk naar de 14de plaats in de eindstand.

In de tussenstand van het kampioenschap doet Kajetanowicz de beste zaak en komt op 29 punten van leider Lappi en op 10 punten van de tweede in de tussenstand, de Duister Wiegand.

Foto: ERC.comDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op maandag 22 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Cyprus Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons