van der Horst

Rally van de Azoren: Nabeschouwing Gino Bux en Eric Borguet

Gino Bux en Eric Borguet - Peugeot 208 R2
Gino Bux en Eric Borguet - Peugeot 208 R2
De Rally van de Azoren was hun eerste ervaring op onverhard. Dat heeft Gino Bux en Eric Borguet niet verhinderd om als derde in de Junior-categorie over de streep te gaan. Aan het stuur van hun zwart-geel-rode Peugeot 208 R2 boekten de vertegenwoordigers van het RACB National Team gestaag vooruitgang. Uiteindelijk zetten ze zelfs een snelste tijd neer en finishten ze op een mooie vijftiende plaats algemeen.
Gino Bux en Eric Borguet maakten indruk, gedurende de hele Rally van de Azoren die – voor één keer – in volledig droge omstandigheden werd afgewerkt. Het Belgische duo vertrok relatief voorzichtig, ging in de loop van de rally steeds sneller rijden en veroverde uiteindelijk een eerste podium binnen de Junior-categorie.

“We hadden ons eerlijk gezegd niet aan zo een resultaat verwacht”, stelde Gino aan de finish. “Maar omdat alles zo vlot verliep, hebben we het ritme beetje bij beetje verhoogd. Toen ik hier aankwam had ik welgeteld nul kilometer op onverhard gereden. Die ondergrond vereist echter een compleet andere rijstijl dan het asfalt. Maar hoe verder in de wedstrijd, hoe meer vertrouwen ik had in de Peugeot 208 R2. Het is echt een plezier om in perfecte symbiose met zijn teammaat de limieten van je auto op te zoeken. We hebben ons rot geamuseerd. Deze rally zal me heel lang bijblijven en indien het mogelijk zou zijn, dan zou ik onmiddellijk herbeginnen. Ik heb geleerd om met mijn auto te dansen. In de laatste chronorit hebben we echt aangevallen. Het eerste deel liep perfect, maar dan ging ik half rond, waardoor ik wat tijd verloor. Toch wisten we als derde Junior te finishen en wat nog belangrijker is: we boekten heel wat vooruitgang. Alles wat we dit weekend hebben geleerd zal ons in de nabije toekomst zeker van pas komen!”

RACB pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op dinsdag 20 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Açores.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons