van der Horst

Rally van de Azoren: Nipte winst voor Bernardo Sousa na strafseconden voor Kevin Abbring

Bernadro Sousa: Ford Fiësta R5
Bernadro Sousa: Ford Fiësta R5
De Nederlander Kevin Abbring verloor gisteren de leiding aan de Portugees Bernardo Sousa nadat hij in de laatste KP kreeg af te rekenen met problemen aan de stuurbekrachtiging en daarenboven nog eens 10 seconden straftijd aan zijn broek kreeg door één minuut te laat de pointeren aan de start van de laatste KP. De Nederlander had vandaag nog zes KP’s of 100 km de tijd om het gat van 16,2 seconden te dichten op de Portugese thuisrijder.
  • Circuit Zolder DTM
De eerste KP van de slotdag werd gewonnen door de Portugees Ricardo Moura voor Kevin Abbring die het verschil tegenover Sousa verkleinde tot 10,7 seconden.
Maar de leider gaf antwoord en na de eerste van de twee lussen op de slotdag was de achterstand van Abbring opnieuw opgelopen tot 19,1 seconde. Via tweemaal winst kon Abbring nog terug komen tot op 5,1 seconden, maar op de slotetappe won Sousa net voor Abbring en zodoende verliest de Nederlandse Peugeotrijder de strijd met amper 6,2 seconder. Zeer pijnlijk als je weet dat hij een dag eerder 10 strafseconden kreeg.

Door het feit dat de leider in de tussenstand, de Fin Esapekka Lappi niet aan de start verscheen en zijn voornaamste opponenten Craig Breen, Vasily Gryazin en Kajetan Kejatanowicz niet scoorden in Portugal, is de kans dus niet onbestaande dat we de volledige top van het IRC in Ieper mogen ontmoeten. De vier beste resultaten worden in rekening gebracht voor de eindstand van de eerste ronde in het kampioenschap. En de volledige top 5 heeft nog maar drie wedstrijden gescoord. Dus.....het kan interessant worden in Ieper.

Uislag:
http://www.fiaerc.com/events/live/id/26

Foto: ERC.ComSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 17 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Açores.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons