van der Horst

Rally van de Condroz: Cherain en Breen met Lefebvre als derde hond

Cedric Cherain - Skoda Fabia R5
Cedric Cherain - Skoda Fabia R5
De Rally van de Condroz is 10 KP’s oud en met vijf snelste chrono’s voor de 26-jarige Ier Craig Breen en twee voor ex winnaar Cédric Cherain, zijn het de Citroën en de Skoda rijder die momenteel de lakens uitdelen tijdens de 43ste editie van de Rally van de Condroz. De andere snelste chrono's waren voor Princen, Van Woensel en Lefebvre.
De snelle Franse Citroën rijder Stéphane Lefebvre rijdt tot hiertoe een oerregelmatige wedstrijd, won één KP en staat voorlopig derde voor de Skoda’s van Verschueren en Bouche en dat met nog zes proeven te gaan op zaterdag, terwijl op zondag nog 8 KP’s op het menu staan.

Craig Breen - Peugeot 208 T16 R5
Craig Breen - Peugeot 208 T16 R5
Breen was in het begin de man van de wedstrijd, maar verloor kostbare seconden op de proeven van Tinlot en Hamoir waardoor Cherain, de winnaar van de editie 2015, met zijn Skoda naar de leiding kon klimmen met een bonus van 14 tellen op de Citroën van de Ier.

Er zijn wel reeds enkele zware sorties gebeurd met ondermeer Bergkvist (Citroën DS3 R5), Allart (Skoda Fabia WRC) en Baugnet (Ford Fiesta) als slachtoffers. Door dat laatste ongeval werd de proef van Hamoir geneutraliseerd.

Achter de twee leiders houdt Stéphane Lefebvre momenteel stand op de derde plek, op zeven seconden. Guillaume Dilley heeft daarentegen een pak tijd verloren bij een crash waarbij het linker achterwiel werd losgerukt van zijn Hyundai. Hij viel terug naar de 30ste plaats. De top 5 wordt vervolledigd door de twee Skoda Fabia R5 van Verschueren (op 35”) en Bouche (op 44”). François Duval kon dat ritme niet aanhouden, volgde in zesde positie, maar is momenteel ook ook uit de race verdwenen met een gat in de carter.

Ghislain de Mevius (Skoda Fabia), was de auteur van een sterk wedstrijdbegin, maar werd nadien verraden door zijn motor. Ook voor Francis Lejeune (Porsche) zat de rally er al vroeg op door een motorbreuk. Tot slot was er ook een kleine crash voor Kris Princen, maar met zware gevolgen: de Peugeot-rijder kreeg te kampen met twee lekke banden en had maar één reservewiel. Er gingen zes seconden verloren in de proef van Lavoir, maar vooral ook vijftig tellen in Wanze. Ook de Porsche van Vandewauwer staat reeds in het opgavepark.

Foto's: Belgian Rally Championship
 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 5 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons