van der Horst

Rally van Frankrijk: Flash: Neuville verliest anderhalve minuut en de leiding

Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Onze landgenoot Thierry Neuville, sinds gisteren aan de leiding van de Rally van Frankrijk, heeft tijdens de elfde KP een steen geraakt en deze trok de band van de velg. De onfortuinlijke Fordrijder verloor bijna anderhalve minuut en werd achteruit geslagen naar de vijfde plaats in het klassement op 1min7sec van de nieuwe leider, de Spanjaard Dani Sordo.
  • Skylimit Events
De zege in deze proef ging naar Ogier voor Loeb, Sordo, Latvala, Novikov en Hirvonen. Neuville was nochtans zeer goed onderweg en was de snelste in de eerste sectoren. Zonde!

Sordo heeft na de eerste KP van de tweede lus een voorsprong van 2,9 sec. op Latvala en respectievelijk 4,5 en 5,2 sec. op Loeb en Ogier die aan een mooie inhaalbeweging toe zijn.

Vooral de positie van Latvala moet Neuville zorgen baren, want de Fin is zijn voornaamste concurrent inzake de tweede plaats in het kampioenschap of de titel van vice kampioen. 

Foto: RIP/Ferraro



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 5 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de France.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons