van der Horst

Rally van Frankrijk: Thriller van formaat - Latvala en Volkswagen nieuwe leider

Jari-Matti Latvala - Volkswagen Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - Volkswagen Polo R WRC
Nadat we een vorige tekst reeds melding maakten dat onze landgenoot Thierry Neuville bijna anderhalve minuut verloor door een lekke band, lijken de kansen op een podium voor de Fordrijder nu gaan vliegen. Bij de toppers worden amper fouten gemaakt en de verschillende wagens leunen erg dicht bij elkaar aan.
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Neuville wist KP13 nog achter zijn naam te schrijven en deed dit als eerste starter in ideale omstandigheden aangezien het enige ogenblikken later begon te regenen. Op KP 12 was Ogier over Loeb gewipt en even later wist ook Latvala langs Sordo naar de leiding te rijden.





Dani Sordo - Citroën DS3 WRC
Dani Sordo - Citroën DS3 WRC
Het resultaat is dat het morgen razend spannend wordt voor de zege met Latvala, Sordo en Ogier binnen anderhalve seconde van elkaar en Loeb op vijf seconden van de nieuwe leider. Thierry Neuville staat vijfde op 1min10sec. Als je weet dat hij 1min26sec verloor dan is de rekening snel gemaakt. Na vijf podiumplaatsen en vier tweede plaatsen op rij zal er ook ditmaal geen overwinning inzitten voor Neuville. Een spijtige zaak voor rallyminnend België.

Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Voor Neuville is het nu hopen dat Latvala niet wint, want de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap is nog lang niet gestreden. Hiervoor moet hij niet rekenen op Ogier die zijn ploegmaat meer dan waarschijnlijk niet zal aanvallen om zodoende Latvala zijn kans op de vice titel te vergroten. Sordo zal alles in het werk stellen om na Duitsland ook Frankrijk aan zijn palmares toe te voegen terwijl zijn ploegmaat bij Citroën, Loeb de kans ziet om zijn rallycarrière in schoonheid af te sluiten met een laatste zege. Maar daarbij niet te vergeten dat de punten voor de titel bij de constructeurs ook zeer belangrijk is. Deze vraag werd reeds gesteld aan Latvala, maar de Fin schoof met een kwinkslag de hete aardappel door naar teambaas Jost Capito.

Morgen staan nog zes KP's op het programma, verdeeld over twee lussen en samen goed voor amper 56,58 km. Er zal dus gesprint worden vanaf de eerste meter 

Foto's: RIP/Ferraro



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 5 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de France.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons