van der Horst

Rally van Haspengouw: 10 op een rij voor Loix – Lhonnay valt terug na straftijd

Kris Princen - Mitsubishi Lancer EVO 10
Kris Princen - Mitsubishi Lancer EVO 10
Freddy Loix is er tot hiertoe in geslaagd om een perfecte rally af te haspelen en scoorde op dit ogenblik tien KP zeges op rij.
Lhonnay, reeds een ganse koers in tweede positie, heeft een straftijd van twee minuten gekregen omdat hij zich te laat aanmeldde voor KP6. Hij verhuisde hierdoor naar de 10de plaats, maar ondertussen is hij terug opgerukt naar de 7de plaats. We verwachten dat de Skoda Octavia WRC nog enkele plaatsen zal opschuiven, maar een podium wordt moeilijk voor de troepen van BMA.

Ook verloren we Chris Van Woensel met technische averij die met de BMW 130i op dat moment in zesde positie toefde. Kris Princen kon door de penalty van Lhonnay doorstoten naar de tweede plaats, maar na de derde lus moest hij toch het hoofd buigen voor de Subaru WRC van een sterke Bert Cornelis. Voor de derde plaats is er een mooi gevecht aan de gang tussen Princen en Verschueren, die is terug gekomen tot op 16 seconden met de VW Polo S2000. Martin volgt als tweede Groep N in vijfde positie op 7 seconden van Verschueren, terwijl Melissa Debackere op een mooie zesde plaats ligt met de hete adem van Lhonnay in haar nek.  

Droogmans leidt nog steeds bij de Historics met een mooie voorsprong op regerend kampioen Janssens.

Foto: BFO-BRC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 23 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons