van der Horst

Rally van Haspengouw: Nabeschouwing Burton Racing

Twee wagens aan de start, twee aan de aankomst, een eerste plek in de puntenstand en de Junior Award: ziehier de CV van het team Burton Racing van Caren Burton na de eerste proef van het BK Rally. In Landen miste het team uit Trois-Ponts alvast zijn start van het rallyseizoen 2014 niet.
  • LTF
De Peugeot 208 R2 waarmee gestart wordt in de 208 Rally Trophy Belux was nog niet beschikbaar, de kit zal deze week nog aankomen in de ateliers van Burton Racing in Trois-Ponts -, dus deed Guillaume Dilley het in de Rally van Haspengouw met een Citroën C2-R2 Max, die helemaal heropgebouwd was.
 
Het doel was om punten te vergaren in de optiek van de Junior titel”, legt Guillaume uit. “Het resultaat is prima, want we scoorden 8 snelste tijden in 13 proeven, wat maakt dat we al zeker zijn van onze snelheid. We hebben zelfs de strijdbijl opgenomen tegen de Fiesta R200 van Kevin Demaerschalk, een wagen die niet in R2 gehomologeerd is en die meer vermogen heeft. Met onze zege doen we meteen een goede zaak in het klassement Junior, nog voor we onze Peugeot 208 R2 in ontvangst nemen. Alleen dat al doet ons plezier…
 
Guillaume Dilley kreeg bovendien ook nog eens de Junior Award na de wedstrijd. Na zijn nationale titels in de categorieën A6 (2013) en klasse 12 (2013), behaalt de Brabander een nieuwe bekroning en hij kan meteen de weg op voor een derde titel, eerste opdracht volbracht dus…
 
De Belgische kampioen Klasse 5 (R3) van 2013 en de winnaar van de Citroën Racing Trophy, Armand Fumal, startte in Landen opnieuw met de Citroën DS3 R3 in de kleuren van Cybernet.
 
Het was mijn eerste deelname aan de wedstrijd in Landen”, legt de Luikenaar uit. “De eerste lus was heel verraderlijk, erger nog dan in de Condroz! We zijn dan ook voorzichtig gestart, om een ongeval te vermijden, wat meerdere deelnemers toch overkomen is. Tijdens de tweede doortocht, heb ik problemen met de remmen gekend, wat ons uiteraard tijd gekost heeft. We hebben het remsysteem nagekeken en ik heb mijn rijstijl aangepast. Ook hebben we de remverdeling veranderd, maar ideaal was het niet. Bovendien kenden we dan nog een probleem met de schokbrekers, maar voor de laatste lus viel alles weer in zijn plooi. Tijdens de laatste doortocht hebben we dan tweemaal een snelste tijd bij de tweewielaangedreven wagens laten noteren, voor Demaerschalk. We finishten 11de algemeen en 1ste in RC3. Met een wagen die altijd 100% was geweest, hadden we het seizoen nog sterker ingezet. Nu goed, de bilan na Landen is voor mij positief.”
 
Caren Burton en zijn troepen hebben de regio Haspengouw dus tevreden kunnen verlaten.  “We mogen rustig stellen dat we goed begonnen zijn”, aldus Caren. “Vooral omdat we vooraf niet echt de mogelijkheid hebben gehad om te testen. Guillaume wilde punten scoren in het Junior klassement en Armand wilde het potentieel van zijn DS3 R3 testen en dat is gebeurd! We gaan tijdens de maand maart hard werken om de 208 R2 van Guillaume klaar te stomen en de DS3 R3 van Armand weer in orde te zetten. De wagen heeft overigens ook als nulwagen gediend in de Legend Boucles de Spa. Onze volgende afspraak is de Rallye de Trois-Ponts, waar Dilley zal testen met de 208. Armand doet er het met de DS3 R3, mijn vriendin Julie Devalet met de DS3 R1… en als er nog tijd over is, zet ik zelf een DS3 R3 in. Het voornaamste is echter dat al die testen goed verlopen, want een week na Trois-Ponts is er de TAC Rally, tweede afspraak van het BRC, en daar zal er weer gevochten worden.”

Burton Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 25 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons