van der Horst

Rally van Haspengouw: Nabeschouwing Guillaume Dilley

Guillaume Dilley had vooraf duidelijk aangekondigd dat hij mikt op de titel in klasse RC3 in het Kampioenschap van België 2015. Hij is alvast uitstekend aan het seizoen begonnen met een zege in zijn eerste wedstrijd met de DS 3 R3.
De DS 3's hebben niet alleen kleur gegeven aan de strijd voor de algemene overwinning in de Rally van Haspengouw. Ze domineerden ook de klasse RC3. Kevin Demaerschalk profiteerde van zijn ervaring met zijn wagen om de beste start te nemen, maar Guillaume Dilley kwam steeds beter op dreef en won uiteindelijk het duel bij zijn eerste optreden met de DS 3 R3 Max.

"Ik had niet gedacht dat ik Kevin Demaerschalk al zou kunnen verslaan bij mijn debuut met de DS 3 R3 Max," genoot de Brabander. "Maar, de kennismaking met de wagen vorige week in het kader van de Legend Boucles in Bastenaken, waar ik het parcours opende, was heel nuttig. Niet zozeer bij het aanvallen, maar wel om vertrouwd te geraken met de bediening van het schakelsysteem aan het stuur, de remmen, enz. Hoewel de startorde en enkele wedstrijdfeiten me een beetje tijd hebben gekost, omdat ik Steve Vanbellingen, die een technisch probleem had op KP 3, inhaalde en daarna nog een R1 moest passeren in de tweede ronde, is alles goed verlopen. Ik denk dat ik in de loop van de wedstrijd heel wat progressie maakte. Ik heb me in elk geval goed geamuseerd en dit is het ideale resultaat om aan het kampioenschap te beginnen."

Kevin Demaerschalk werd geklopt, maar hij reed ook een heel verdienstelijke wedstrijd. Na een prima start, waarbij hij zelfs 11de algemeen stond halfweg de wedstrijd, zakte hij terug door pech.

"Ik reed twee opeenvolgende proeven lek en een keer moest ik stoppen om het wiel te wisselen omdat ik de wagen niet wilde beschadigen door het los hangende rubber," betreurt Kevin. "In het begin kon ik Guillaume achter me houden met mijn "oude" DS 3 R3. Het was een mooie strijd. Volgende keer beter."

Citroën Belux Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 3 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons