van der Horst

Rally van Haspengouw: Nabeschouwing Loix - Gitsels

Freddy Loix en corijder Johan Gitsels hebben na drie klassementsritten in de Haspengouw rally de strijd moeten staken. Een technisch probleem ligt aan de oorzaak van de opgave. Het is de eerste opgave ooit voor Freddy Loix in al die jaren dat hij met de ŠKODA Fabia Super 2000 van start gegaan is. Veel tijd om te treuren krijgen Freddy en Johan niet want de volgende opdracht komt er snel aan.
Freddy Loix begon met een ijzersterke tijd. Tijdens de openingsrit was hij amper 2 tienden trager dan Kris Princen. In de twee daaropvolgende ritten drukte Freddy het gaspedaal nog wat dieper in en terwijl de concurrentie enkele steken liet vallen had hij 35 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger.

“Vooraf hadden we aangekondigd dat we van meet af aan zouden aanvallen en dan moet je woord houden” aldus Freddy Loix. “Vanaf de eerste meters zat ik in het ritme en had ik een goed gevoel met de ŠKODA Fabia. In de tweede rit reden we de snelste tijd en ook de derde rit was goed. Op het einde van die rit hoorde ik een vreemd geluid. Meteen bij aankomst in de assistentiezone bracht ik het team op de hoogte. Ik had er geen erg in tot ik plots te horen kreeg dat we met een onoplosbaar technisch probleem geconfronteerd werden en dat we moesten opgeven. Als er één woord is dat ik haat is het opgeven. Dat is het allerlaatste, tenzij het niet anders kan en dat was nu het geval. Doodzonde maar het is zo. Dit is mijn allereerste opgave ooit aan het stuur van de ŠKODA Fabia. Het is jammer maar laat ons niet vergeten dat de betrouwbaarheid van de ŠKODA Fabia bijzonder groot is. Vandaag was dat uitzonderlijk niet het geval. Het zij zo. Ik wil positief afronden en onthoud vooral dat de ŠKODA Fabia Super 2000 nog helemaal niet versleten is. De R5 rijders gaan nog een taaie klant aan mij hebben.”

“Ik ben het helemaal met Freddy eens” zegt corijder Johan Gitsels. “Dit is een accident de parcours, meer niet. Het is jammer maar als je deelneemt aan een mechanische sport dan kan dit al eens gebeuren. Deze ŠKODA Fabia is nog niet aan het einde van zijn latijn. Dat zullen we de komende wedstrijden nog tonen, wees daar maar zeker van.”

In de namiddag vergezelden Freddy Loix en Johan Gitsels enkele sponsors en genodigden tijdens de Haspengouwse klassementsritten. “We hebben de knop omgedraaid maar we bleven toch een beetje verder werken” zegt Johan Gitsels. “We analyseerden de prestaties en rijstijl van onze concurrenten. De conclusie is dat Kris Princen de verdiende winnaar is en dat we een flinke concurrent aan hem zullen hebben met het oog op de titel.”

“Deze ochtend voelde je de spanning bij iedereen” zegt Freddy Loix. “Die voelt aan alles en iedereen dat dit een geweldig kampioenschap wordt waarin er heel veel concurrenten met goede wagens aan de start komen. Dat is leuk voor iedereen en uitstekend voor de sport.”

Loix-Gitsels PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 3 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons