van der Horst

Rally van Haspengouw: Nabeschouwing Peugeot België-Luxemburg

Kris Princen en Peter Kaspers zijn hun Belgisch kampioenschap op de best mogelijke manier gestart. In Landen wonnen ze meteen hun eerste rally met de Peugeot 208 T16. Geen betere manier om te beginnen aan een seizoen waarin ze beschouwd worden als titelkandidaat.
Kris Princen en Peter Kaspers hebben op hun eigen terrein meteen de kaarten op tafel gegooid. Deze zaterdag domineerden ze van begin tot einde de eerste manche van het Belgisch rallykampioenschap in Haspengouw. En hoe! Niet minder dan negen van de dertien klassementsproeven schreven ze op hun naam.
“Deze overwinning doet me echt deugd!”, vertelt Kris aan de aankomst terwijl zijn supportersclub hem op een oorverdovend applaus trakteert. “Ik kon hier tot nog toe maar één enkele keer winnen, en dat was in 2002… Maar vandaag voelde ik meteen vertrouwen in de Peugeot 208 T16. Dankzij uitgebreid testwerk met het hele team deze week had ik al een goede feeling met de auto. En vanaf de eerste proef draaide ik al de beste tijd. Ik was heel aangenaam verrast door de kwaliteiten van de auto, eerst in de modder, en later op droog wegdek.”

In de tweede proef verloor Kris terrein door een lekke band. Maar meteen daarna nam hij opnieuw de controle over de wedstrijd. “Als er één ding is wat ik jammer vind aan deze rally, is het wel de opgave van Freddy Loix na de eerste lus,”legt Kris uit. “Freddy was razendsnel, maar moest al na drie proeven opgeven. Jammer, want ik had best wat langer met hem willen strijden voor de beste tijden. Volgende keer gaan we opnieuw hard tegen hard.”

Wim Doms, Directeur Communicatie van Peugeot België-Luxemburg, is niet minder tevreden: “We konden dit seizoen op geen betere manier beginnen. Na de vier voorbereidingsrally’s vorig jaar, heeft Kris hier bewezen dat de 208 T16 op punt staat. En laten we eerlijk zijn: deze eerste rally toont meteen al hoe spannend het kampioenschap dit jaar zal worden. En dan is het des te leuker om hier meteen met een overwinning naar huis te kunnen gaan. Afspraak in Spa binnen twee weken!”

Peugeot België-Luxemburg Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 3 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons