van der Horst

Rally van Haspengouw: Pacolet eerste leider bij de juniors

Stijn Pacolet - Peugeot 208 VTi R2
Stijn Pacolet - Peugeot 208 VTi R2
De openingsmanche van het Junior BRC loste alle verwachtingen in. In de Rally van Haspengouw kregen vijf Juniors voor de eerste keer proeven van een bevoorrechte startpositie, waardoor ze duidelijk meer in de kijker reden. Polle Geusens leek de wedstrijd naar zijn hand te zetten met rond halfweg een voorsprong van één minuut, maar de Limburger maakte een klein foutje waardoor hij vier minuten verloor en naar de zege kon fluiten.
Deze ging naar Stijn Pacolet in zijn Peugeot 208 R2 voor eigen volk. In het kampioenschap doen de R1-piloten een goede zaak, want Andy Dewallef en Jelle Vermeire delen de tweede plaats. De tweede plaats in de tussenstand wordt echter gedeeld door de R1-piloten Andy Dewallef en Jelle Vermeire. Na een tijdrovende lekke band voor Dewallef, leek Vermeire op een eerste zege af te stevenen, tot de DS 3 op de allerlaatste proef door een elektronisch probleem vermogen verloor. Zo ging de zege alsnog naar Andy Dewallef, maar onderweg zette Vermeire 8 snelste tijden op de tabellen, waardoor hij evenveel punten scoorde als de winnaar in RC5.

Tussenstand Junior BRC:

1. Pacolet 22 ptn
2. Vermeire & Dewallef 19
4. Kobus (NL) 16
5. Geusens 15
6. Molle 10

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zondag 1 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons