van der Horst

Rally van Haspengouw: Princen leidt – Broederstrijd binnen Citroën voor het podium

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Chris Princen is heer en meester in Haspengouw na het wegvallen van Freddy Loix terwijl voor de tweede plaats een spannende strijd aan de gang is tussen de Citroëns van Verschueren, Cherain en Tjoen.
  • St. Paul
Tijdens de vier KP’s van de tweede lus waren de zeges voor Princen (2), Cherain en de Skoda Fabia WRC van Allart. Peugeot rijder Chris Princen begon aan de tweede lus met een voorsprong van 7,7 sec. op de eerste Citroën, het exemplaar van Pieter Tsjoen.

Pieter Tsjoen - Citroën DS3 R5
Pieter Tsjoen - Citroën DS3 R5
De Oost-Vlaming moest 13 seconden inleveren op de eerste KP van de tweede lus die werd gewonnen door Princen. Zodoende vergroot de Peugeot rijder zijn voorsprong gevoelig en kwam Tsjoen in de gevarenzone in de strijd voor de tweede plaats. Merkgenoten Cherain en Verschueren kwamen terug tot op respectievelijk 8 en 10 sec. van Tsjoen.

Tijdens de tweede doortocht op Zepperen verloor Tsjoen nog meer seconden. Cherain pakte zijn eerste winst van het seizoen voor Princen, Verschueren en Tsjoen, waardoor de Citroëns op een zakdoek kwamen te zitten met een verschil van zeven seconden.

Benoit Allart - Skoda Fabia WRC
Benoit Allart - Skoda Fabia WRC
Allart won in de Skoda Fabia WRC de derde proef voor Princen en een schitterende Verschueren met de privé Citroën van Godrive, het team rond Gaby Goudezeune. Cherain en Tsjoen lieten wat seconden liggen waardoor Verschueren van de vierde naar de tweede plaats kon opschuiven, maar de marge tussen de drie strijdende Citroëns was nog bijzonder klein.


Cédric Cherain - Citroën DS3 R5
Cédric Cherain - Citroën DS3 R5
De laatste KP van de tweede lus was dan opnieuw terug voor Princen voor Allard, Verschueren, Cherain en Tsjoen. Met nog vier KP’s te gaan staat Princen, die ondertussen ook 10 strafseconden aan zijn broek kreeg, nog steeds aan de leiding met respectievelijk 30, 43 en 40 seconden voorsprong op Verschueren, Cherain en Tsjoen. Allart nelstelde zich op de vijfde plaats nadat we Snijers waren kwijt geraakt.

Cherain: "We hebben gewoon een fout gemaakt met de keuze van de versnellingsbak. We rijden met de korte verhoudingen, terwijl Tsjoen en Verschueren de lange verhoudingen hebben. Op proeven met lange rechte stukken krijgen we seconden aan de broek."

Tsjoen: "We kampen met twee problemen. De motor werd wat agressiever gezet, maar daardoor ging de pop-off klep open, zodat we vermogen verloren. En door een olielek aan de versnellingsbak krijgen we veel rook in de wagen,"

Foto's: Racing International Photography & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 28 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons