van der Horst

Rally van Haspengouw: Vincent Verschueren: "We zaten op de limiet

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
We schreven het reeds in de voorbeschouwing inzake de troepenschouw bij Citroën dat naast Tsjoen en Cherain zeker de Oost-Vlaming Vincent Verschueren niet mocht worden afgeschreven voor het podium. In Haspengouw werd hij tweede achter de Peugeot van Kris Princen en zodoende eerste van de vier bestuurders van een Citroën DS3 R5.
Verschueren, die sinds vorig seizoen een Citroën DS3 R5 bestuurd van GoDrive, het team rond Gaby Goudezeune, droomde van een podiumplaats en mag nu richting Rally van Spa als tweede in de tussenstand na Princen. "Het startveld is uitermate sterk. We willen ons tonen, maar het zal een enorm spannende strijd worden tussen de verschillende R5's en de S2000 van Freddy Loix. Laten we zeggen dat ik wel hoop op het podium te staan," aldus Vincent voor de start.

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Net als de andere tenoren ging ook Verschueren zijn weg niet over rozen tijdens de seizoensopener in Haspengouw. "We zijn twee keer lek gereden. Op de eerste proef was ik misschien te voorzichtig, maar op de tweede proef in Zepperen reed ik al lek in de eerste kilometer, zodat ik deze rustig moest afwerken. Op de volgende proef in Gelmen reden we nog eens lek. In totaal verloren we toch een 40-tal seconden op de eerste drie proeven," gaat Verschueren verder die op dat moment knap 4de lag op 13"3 van Kris Princen, maar wel voor vice-kampioen Cédric Cherain.

Vincent kon net als de rest mee profiteren van de opgave van Loix en kon nadien een flink opzittende Cherain afhouden in de strijd voor de tweede plaats. "Dat is een mooie bekroning voor GoDrive, het eerste team dat in België investeerde in de R5 van Citroën," genoot Vincent. "Het bewijst ook dat we vorig jaar niet op onze waarde geklopt werden. Ik moet wel zeggen dat het duel met Cédric Cherain bijzonder spannend was. We zaten beiden op de limiet in de slotfase. Ik ben in vijfde versnelling rond gegaan. We hadden veel geluk dat we niet teveel schade hadden, maar het geeft wel aan dat het bijzonder hard ging in Haspengouw dit weekend. Onze tweede plaats is een juiste weergave. We verloren heel wat tijd door die lekke banden, maar Kris Princen was duidelijk de snelste in zijn thuisrally. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd binnen twee weken in Spa!"

Foto's: RIP - Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zondag 1 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons