van der Horst

Rally van Haspengouw: Kris Pincen is supergemotiveerd

Op zaterdag geeft de Rally van Haspengouw het startschot voor het Belgische rallyseizoen 2016. Nadat ze vorig jaar de wedstrijd op hun naam schreven met de 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg, willen Kris Princen en Peter Kaspers opnieuw schitteren in hun thuismatch. Tijdens een uitgebreide test op woensdag bleek in elk geval dat het hele team én de auto er klaar voor zijn.
  • Dreamdrive
Start your engines! Met de Rally van Haspengouw beginnen we dit weekend aan een nieuw seizoen in het Belgisch rallykampioenschap. En Kris Princen is zeker één van de meest gemotiveerde deelnemers aan de start.
“Zo dicht bij huis een rally rijden is altijd een speciale belevenis”, vertelt de winnaar van vorig jaar. “Dankzij de Rally van Haspengouw ben ik verliefd geworden op deze sport, en hier in Landen hebben we veruit de meest enthousiaste supporters van het hele seizoen. Tot 2015 had ik mijn thuisrally verrassend genoeg maar één keer gewonnen, en die nieuwe overwinning van vorig jaar blijft voor altijd een heerlijke herinnering.”

Dat enthousiasme brengt Kris Princen dit weekend zeker mee naar de wegen van zijn kindertijd.
“Ik popel van ongeduld, zeker nadat we op woensdag een veelbelovende testsessie hebben afgewerkt”, legt Kris uit. “We gebruikten hier een testbasis die heel sterk lijkt op de wegen van de rally, en reden een stevige 123 km in echte wedstrijdsetup. Dat is bijna even lang als de hele wedstrijd van zaterdag, en het voelde echt perfect aan. De Peugeot 208 T16 is nog beter geworden dan vorig jaar. De nieuwe mapping doet de motor nog krachtiger aanvoelen en over het hele bereik lijken de pk’s nog efficiënter aan de grond te komen. En door hier in de buurt te testen, konden we ook de ophanging tot in de kleine details afstellen.”

Kris en Peter kijken uit naar een spannend seizoen, en allebei weten ze dat de concurrentie pittig zal zijn.
“Natuurlijk verwachten we dat Freddy Loix een ijzersterke tegenstander wordt”, zo vertelt Kris. “Maar ook Vincent Verschueren mag je niet onderschatten, en dan zijn er nog een heleboel talentvolle piloten die hier in Haspengouw een one-shot gooi naar de overwinning doen. Alles lijkt er op te wijzen dat we een spannend kampioenschap gaan zien in 2016, en we gaan er alles aan doen om daarin te schitteren en de titel binnen te halen.”

“Het mag beginnen, want iedereen in het team is ongeduldig om deze eerste rally mee te maken”, besluit Wim Doms, de PR-verantwoordelijke van Peugeot België-Luxemburg. “Het doet ons heel veel plezier om opnieuw aan de start te verschijnen, en we zijn er van overtuigd dat de Peugeot 208 T16 één van de smaakmakers van het kampioenschap wordt.”

Peugeot België-Luxemburg Press

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 25 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons