van der Horst

Rally van Haspengouw: Nabeschouwing Kris Princen

Vorig jaar wonnen ze. Dit jaar reden Kris Princen en Peter Kaspers hun Peugeot 208 T16 als tweede over het podium van de eerste manche in het Belgisch rallykampioenschap. Van ’s ochtends tot ’s avonds speelden ze met de auto van Peugeot België- Luxemburg een hoofdrol in een adembenemend duel met regerend Belgisch kampioen Freddy Loix. De toeschouwers zagen een strijd om duimen en vingers bij af te likken.

Een stralende winterzon, talrijke en enthousiaste supporters, en een duel waar nog lang over nagekaart zal worden. De Rally van Haspengouw zette deze zaterdag de toon voor wat een uitzonderlijk spannend seizoen zal worden.

In de eerste klassementsproef reed Kris Princen zijn Peugeot 208 T16 meteen naar de leiding in de wedstrijd. Maar toen al wist hij dat alleen het allerbeste zou volstaan om die positie vast te houden tegenover ijzersterke concurrentie. Na 11 afgelegde klassementsproeven, goed voor 144,67 km tegen de klok, moest hij uiteindelijk 10,1 seconden toegeven aan de verdiende winnaar. 

“Natuurlijk had ik mijn thuiswedstrijd liever gewonnen voor mijn trouwe supporters, maar eerlijk: met deze tweede plaats kan ik alleen maar tevreden zijn”, zo vertelt Kris enkele seconden na de aankomst. “Allerbelangrijkst is dat we hebben getoond hoe we met de Peugeot en het hele team vooruitgang hebben geboekt de voorbije winter. We zijn meer dan ooit een te duchten titelkandidaat! We kunnen onszelf niks verwijten. De 208 T16 bleek de hele dag door volkomen betrouwbaar, en dat terwijl ik er elke laatste seconde heb uitgeperst. We maakten geen enkele fout, en dat terwijl we elke kilometer op de absolute limiet hebben gestreden. Alles wat ik in me had, heb ik in de strijd gegooid. Zo konden we Freddy van start tot finish onder druk zetten, en ik kan hem dan ook alleen maar feliciteren met een bijzonder mooie overwinning.”

“In deze rally is 4427 seconden tegen de chrono gereden. We komen er net tien te kort”, lacht Wim Doms, PR- verantwoordelijke van Peugeot België-Luxemburg. “Zo op je waarde geklopt worden, kan je alleen maar aanvaarden en respecteren. Het was een hele eer om op dit uitzonderlijk niveau voor de overwinning te strijden.”

Kris en Peter kijken nu al uit naar de volgende manche, de Spa Rally op 18 en 19 maart. “We gaan er geen doekjes om winden: daar gaan we opnieuw voor een strijd op het scherpst van de snede”, vertelt Kris. “En net als hier in Landen, gaan we daar een wedstrijd zien die de supporters op het puntje van hun stoel zal houden.”

Afspraak genoteerd. Heel graag tot in Spa! 

Kris Princen pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 28 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons