van der Horst

Rally van Haspengouw: Nabeschouwing Steve Vanbellingen

Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen zijn in de Haspengouw Rally op een knappe manier aan hun autosportseizoen 2016 begonnen. Het duo eindigde in Landen tijdens de opener van het BK rally 10de algemeen en ze werden winnaar in de klasse RC1, waarin de concurrentie toch niet te onderschatten was. Voor het duo in de schitterende geprepareerde Mitsubishi Lancer van Colsoul Rallysport, kon het seizoen eigenlijk amper beter beginnen.
Steve Vanbellingen, die in principe niet aan de start komt van de volgende manche van het BK rally, wacht nu vol ongeduld op de eerste manche van de Belcar Trophy, uiteraard op Circuit Zolder.
De eerste reacties van Steve Vanbellingen, die een moeilijk seizoen 2015 achter de rug heeft, spraken voor zich. De Leuvenaar was zichtbaar gelukkig met zijn beker voor de winst in de klasse RC1 en vatte de situatie goed samen:

“Voilà, de kop is eraf. De eerste wedstrijd van het jaar is voorbij en met een top-10 plaats algemeen en klasse overwinning had ik me geen betere start kunnen inbeelden. Bedankt aan David die me op een geweldige manier door Haspengouw geloodst heeft, hij is een enorme troef voor me in het rally rijden. Ook de mensen van Colsoul Rallysport leverden weer eens schitterend werk en uiteraard vooral ook bedankt aan de trouwe sponsors-vrienden-supporters om er weer bij te zijn in 2016. Ik kijk uiteraard nu al uit naar de eerste race op circuit, midden april in Zolder.”

Steve Vanbellingen bewees in de kleuren van onder meer Comparex weer maar eens dat hij één van de weinige allrounders is in de Belgische autosport. Daar waar de meeste rijders specialiseren, zien we Vanbellingen dit seizoen in een vierwielaangedreven Mitsubishi, een voorwielaangedreven toerwagen VW Golf (TCR Benelux) en een achterwielaangedreven BMW (Belcar Trophy). En telkens wil hij mee vooraan strijden.

“Ik hou van alle uitdagingen en ik moet zeggen, ik ben tevreden na de deze eerste wedstrijd op Belgische bodem. We zijn redelijk behoudend gestart, maar hebben tijdens de tweede en vooral derde lus het ritme opgedreven. Opgepast, dit is een snelle, maar moeilijke rally en als het fout gaat, dan gaat het ook echt wel fout, dat hebben we een paar maal gezien. David heeft de nota’s keer na keer verbeterd en dat gaf ons de ruimte om verder aan te vallen. We hebben de verwachtingen zeker ingelost en ik ben uiteraard heel tevreden met de winst in de klasse.”

Zoals reeds aangekondigd, zal Steven Vanbellingen met EMG Motorsport in de Belcar Trophy racen, samen met Wiebe Wijtzes, de TCR Benelux staat op het programma met David Dermont in een VW Golf van MILO Racing en de rallywedstrijden, waaronder de Condroz Rally, werkt hij af met corijder David Vanrijkelen. Ook de 1000 Km van Palanga staat op de kalender.

Vanbellingen PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 28 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons