van der Horst

Rally van Haspengouw: Van Woensel, Loix en Princen voor de zege

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Na de tweede van drie lussen staan Chris Van Woensel, Freddy Loix en Kris Princen nog steeds zeer dicht bij elkaar met een verschil van slechts zeven seconden. Een klein foutje kan de wedstrijd doen kantelen. Verschueren heeft de rol moeten lossen in de laatste KP waarin hij bijna een minuut verloor en zodoende naar de zesde plaats verhuist ten voordele van Cherain en de Nederlander de Jongh.
  • St. Paul
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
De eerste KP van de tweede lus werd geannuleerd door het feit dat er geen 0-wagen aanwezig was gezien die met pech aan de kant stond. Van Woensel mocht met zijn Mitsubishi Lancer WRC05 dus als leider voor de tweede maal richting Heers waar Freddy loix zijn eerste scratch van het seizoen achter zijn naam zette. Hierdoor kon hij voorbij Princen opschuiven naar de tweede stek achter Van Woensel. Verschueren was opnieuw in goeden doen en moest amper 1,9 sec. toegeven terwijl Princen 4,3 tellen verloor en, hierdoor naar de derde plaats werd verwezen in de tussenstand.


Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5 Godrive
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5 Godrive
Princen zette op Horpmaal deze situatie opnieuw recht via winst en pakte opnieuw de tweede plaats over van Loix en kwam terug tot op 3 seconden van de leidende Mitsubishi. Met drie wagens binnen de vier seconden ging het peloton dan voor de tweede maal richting Walshoutem. Deze werd opnieuw gewonnen door Chris Van Woensel die hierdoor zijn voorsprong iets verder uitdiept tot vier seconden op Loix die opnieuw voorbij Princen naar de tweede plaats wipte en de Limburger op 2,6 seconden zette. Tussen deze drie zal het gaan voor de eerste zege van het seizoen.

Drama voor Vincent Verschueren die in de laatste proef 57 seconden verloor door een defecte wiellager. De onfortuinlijke Godrive rijder verhuist zodoende naar de zesde plaats in de tussenstand op 22 seconden van de Nederlander de Jongh.  

Foto's: RIP - Martijn Wouters

 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 27 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons