van der Horst

Rally van Haspengouw: Voorbeschouwing van de organisatoren (3)

Rally van Haspengouw
Rally van Haspengouw
Het was te verwachten. De inschrijvingen voor de 21ste editie van de Rally van Haspengouw beginnen binnen te stromen. De eerste namen zijn bevestigd. Regerend kampioen Vincent Verschueren is de belangrijkste kandidaat om zichzelf op te volgen op het palmares van het Belgisch rallykampioenschap. Hij kijk er duidelijk naar uit om nog eens met zijn Skoda Fabia R5 te rijden, want hij was de eerste die zich heeft ingeschreven. Vincent Verschueren zal opnieuw genavigeerd worden door Veronique Hostens.
  • STX Motorhomes
De Fabia's R5 zullen trouwens talrijk zijn aan de start. De tweede die ingezet wordt is de wagen van Robin Maes, de titelhouder in Historic. Hij heeft niet de pretentie om meteen te rivaliseren met Verschueren, maar Maes is niet te onderschatten…

Een andere interessante inschrijving is die van de Nederlander Mats Van den Brand, die in Landen aan zijn internationaal programma zal beginnen, samen met copiloot Eddy Smeets. Van den Brand start in de M Cup met zijn spectaculaire BMW M3 E30.

Verder zijn er al zes andere BMW's ingeschreven in Landen: de M3 E30 van Tom Van Rompuy, die ook aan zal treden in Historic, en vijf deelnemers aan de BMW M Cup, die weer kan rekenen op een mooie affiche. Ze worden aangevoerd door Franky Boulat en zijn belangrijkste concurrent Kurt Braeckevelt.

Voor liefhebbers van brede schuivers en een mooie sound, kunnen we enkele Porsches aankondigen. Patrick Snijers heeft zich nog niet ingeschreven, maar hij heeft met een originele presentatie op Facebook wel aangekondigd dat hij het Kampioenschap van België zal rijden met een Porsche 997 GT3 geprepareerd door BMA, met steun van Luc Bouchat en Maes Containers. Henri Schmelcher en Robby Moers komen ook aan de start met een Porsche in GT, terwijl Patrick Mylleville en Glenn Janssens mikken op de zege in Historic.

Natuurlijk mag ook streekrijder Jonas Langenakens niet ontbreken in zijn thuisbasis. Hij zal trachten te bewijzen dat een Mitsubishi Lancer Evo X ook nog altijd competitief kan zijn in Belgische rally's.
We kijken nu uit naar de inschrijvingen van Kris Princen en Peter Kaspers, die hun programma binnenkort zullen aankondigen. Kris doet beroep op een andere copiloot in de Fabia R5, want Peter zal de nota's lezen voor oudgediende Marc Timmers in een Subaru Impreza WRC. Binnenkort meer details…

Rally van Haspengouw Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 7 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons