van der Horst

Rally van Haspengouw: Voorbeschouwing van Patrick Snijers

Aanstaande zaterdag wordt met de rally van Haspengouw het BK rally 2018 op gang getrapt. De organisatoren zijn erin geslaagd om een sterk deelnemersveld bij elkaar te brengen waaronder Patrick Snijers met de knalgele Maes Porsche. Snijers viseert de zege in de GT klasse en mikt op de top 5 algemeen.
In aanloop van de rally van Haspengouw mochten Patrick Snijers en Luc Bouchat vandaag voor het eerst kennismaken met de Porsche 997 GT3. “Ik heb heel lang naar deze dag uitgekeken en de test heeft mijn verwachtingen ingelost” aldus een enthousiaste Patrick Snijers. “In het begin moest ik er toch een beetje in komen maar hoe langer ik reed, hoe beter het werd. BMA heeft mij een prima Porsche afgeleverd. Zij leveren altijd uitstekend werk, vandaar dat we ook met hen samenwerken.”
 
Afgaande op de weervoorspellingen wordt het zaterdag een droge maar vooral een koude dag. “Tijdens de eerste ronde wordt het daarom toch wel opletten” zegt Snijers. “Het wordt een hele klus om de banden op temperatuur te krijgen waardoor we ook minder grip zullen hebben. En net daar schuilt het gevaar. Er wordt heel vaak gezegd dat de Haspengouw een makkelijke rally is maar dat is helemaal niet zo. Het lijkt makkelijk maar veel rijders mispakken zich daaraan. Het wordt sowieso een beetje zoeken zaterdag. Mijn eerste ambitie is de Maes Porsche veilig thuis brengen. We willen deze openingswedstrijd uitrijden. Mijn tweede ambitie is de zege in de GT klasse maar ik weet nu al dat ik aan Gunther Monnens een stevige klant zal hebben. De derde ambitie, en meteen ook de moeilijkste, is de top 5. Er staan nogal was snelle Skoda’s en Peugeots aan de start maar de rekening wordt op het einde van de dag gemaakt.”
 
De Haspengouwrally start zaterdagochtend omstreeks 08.00 u. Patrick Snijers en Luc Bouchat starten met de Maes Porsche 997 GT3 met startnummer #12.

Patrick Snijers Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 23 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Haspengouw.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons