van der Horst

Rally van Haspengouw: de eindspurt wordt ingezet

Loix-Miclotte
Loix-Miclotte
Met nog twee KP’s of 27 km voor de boeg, gaan we richting eindsprint voor de ereplaatsen in de Rally van Haspengouw, want tegen de suprematie van Freddy Loix valt feitenlijk niets meer te doen. Behoudens pech kan de Ford-rijder niet meer worden bijgebeend en zal dus de winnaar worden van deze openingsmanche van het Belgisch rallykampioenschap 2013.
  • Hamofa Performance
Na elf KP zeges is "fast Freddy" duidelijk aan het consolideren en de winst in KP 12 ging naar Lhonnay voor Martin, Princen, Debackere en Verschueren.

De tweede in de tussenstand, Bert Cornelis, verloor wat tijd en zodoende kreeg de man van de streek, Kris Princen, opnieuw de tweede plaats in handen. Cornelis volgt op P3 met een achterstand van 13,1 sec., terwijl Verschueren in zijn VW Polo aantikt op P4 op 1,8 sec. van Cornelis. Princen voelt uiteraard ook de druk van Martin die 5de staat, maar op 3,8 sec. van de VW Polo S2000. Lhonnay staat, ondanks zijn twee minuten straftijd, op de zesde plaats, maar kijkt aan tegen een gat van 23 seconden op 2 KP’s van het einde.

In Groep N heeft Princen stevig de touwtjes in handen voor, Martin en Jamoulle.

Geusens leidt nog steeds de R2 met de Citroën C2 met 18 sec. voor op de Renault Twingo van Cherain, die zelf amper 7 tellen bonus heeft op de Ford Fiësta van Radoux.  

Bij de Historics staat Droogmans eenzaam aan de leiding, en nu ook Janssens uit de rangschikking is verdwenen, kont de Porsche van Deveux op de tweede plaats, maar op twee minuten van ‘big attack”.

Foto: BFO-BRCDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 23 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons