van der Horst

Rally van Haspengouw: Guillaume de Mévius: “Wedstrijdritme aanhouden"

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Voor ze hun tweede wedstrijd van hun WRC2-programma aansnijden, werken Guillaume de Mévius et Martijn Wydaeghe de openingsmanche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2019 af. Op 23 februari staan ze aan de start van de Rally van Haspengouw, aan het stuur van de Citroën C3 R5 in de kleuren van het RACB National Team.
Tussen de Rallye Monte-Carlo en de Tour de Corse liggen er twee maanden. Voor twee jonge en enthousiaste rallyrijders is dat lang. Te lang.

“Daarom rijden we ook de Rally van Haspengouw”, stelt Guillaume de Mévius.

Nochtans zijn er weinig raakvlakken tussen de bochtige Franse bergwegen en het Haspengouwse parcours.

“Klopt”, lacht de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Maar in ons landje kan geen enkele rally vergeleken worden met een WK-manche. Voor Martijn en mezelf is het vooral belangrijk dat we wedstrijdritme kunnen aanhouden. En daar zal het ons in de Rally van Haspengouw niet aan ontbreken. Zoals alle wedstrijden van ons nationale kampioenschap bestaat het parcours uit een opeenvolging van korte sprints. Zeker als het gaat om een rally die op één dag wordt afgewerkt, moet je telkens weer het beste van jezelf geven, tijdens chronoritten die in vergelijking met WRC-proeven heel kort zijn. Maar dit is een uitstekende oefening.”

Vooral omdat het Belgische niveau best hoog mag worden genoemd.

“Dat kan ik bevestigen", vervolgt Guillaume de Mévius. “In België gaat het voor ons niet meer om leren. Na twee deelnames in 2017 en 2018, met een derde plaats vorig jaar, rekenen we er op om ons dit jaar in de strijd vooraan te mengen. En waarom zouden we niet om de zege kunnen strijden?"

De Rally van Haspengouw wordt op één dag, 23 februari, afgewerkt en bestaat uit een lus van vier chronoritten, die drie keer wordt afgewerkt. Dat alles is goed voor een totaal van 160 km. tegen de klok.

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 14 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons