van der Horst

Rally van Haspengouw: Jonas Dewilde favoriet bij de Juniors

Jonas Dewilde - Renault Clio Rally4
Jonas Dewilde - Renault Clio Rally4
De Rally van Haspengouw is op zaterdag 25 februari de openingswedstrijd van het Junior Belgian Rally Championship, voorbehouden voor rijders jonger dan 27 jaar op 1 januari 2023 die rijden met een Rally4 of Rally5 wagen. In de Rally van Haspengouw wordt Jonas Dewilde als favoriet getipt voor de zege.

Het reglement in het Junior BRC bepaalt dat voor de eindstand van het kampioenschap de 6 beste resultaten mee zullen tellen, waarvan er minstens 4 behaald moeten zijn in "Mandatory events". Zo staan er 6 op de kalender, waaronder deze Rally van Haspengouw. De beste zes resultaten mogen behaald worden in 7 genomineerde wedstrijden. In tegenstelling tot de voorbije jaren, zijn er geen bonuspunten meer te verdienen voor gereden snelste tijden.

Het kampioenschap wordt betwist met wagens van categorie Rally4 en Rally5, terwijl ook de Opel Adam Cup en Ford Fiesta R2 National punten kunnen scoren.

Favoriet in Haspengouw is Jonas Dewilde, vorig seizoen al derde in de eindstand achter Tom Rensonnet en Gilles Pyck, die er deze keer niet bij zijn. Bovendien heeft Dewilde de overstap gemaakt naar een Renault Clio Rally4, de wagen die vorig seizoen domineerde.

Lyssia Baudet - Renault Clio Rally5
Lyssia Baudet - Renault Clio Rally5
Hij neemt het op tegen de jonge Brit Fraser Anderson, die we vorig seizoen al eens in ons land aan het werk zagen in de Omloop van Vlaanderen. De 20-jarige Anderson heeft zich ingeschreven voor het kampioenschap en hij rijdt met een Ford Fiesta Rally4. Benieuwd hoe snel hij zal zijn bij zijn debuut in Haspengouw.
De derde Junior aan de start is Lyssia Baudet die de kleuren van het RACB National Team verdedigt met een Renault Clio Rally5. De jongedame, die vorig seizoen enkel de Condroz Rally reed, zal in de eerste plaats ervaring op willen doen en punten willen scoren voor de nieuwe Lady Rally Cup.

BRC Media




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 23 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons