van der Horst

Rally van Haspengouw: Loix zoals verwacht - Lietaer out

Freddy Loix - Ford Focus WRC
Freddy Loix - Ford Focus WRC
Na twee lussen van respectievelijk twee en vier KP’s of in totaal 68 km tegen de klok, heeft Freddy Loix reeds met zes zeges op rij een voorsprong van 1min14sec op Lhonnay. Het is een ongelijke strijd tussen de Ford Focus WRC en de Skoda Octavia WRC waarbij Loix méér den een volle seconde per kilometer sneller is dan zijn naaste concurrent.
  • Powercars
Loix trok al meteen flink van leer in de eerste KP van Halle-Booienhoven door Lhonnay reeds meteen op 20 seconden te fietsen.

Kris Princen is aan een prachtige rally bezig met de Mitsubishi EVO 10 Groep N en staat op een voorlopige 3de plaats op 14 seconden van Lhonnay en heeft een voorsprong van 20 seconden op de Subaru WRC van Bert Cornelis. Die heeft op zijn beurt 10 tellen voorsprong op de VW Polo S2000 van Vincent Verschueren. Anthony Martin staat tweede in Groep N met de Mitsubishi EVO 9 en zesde algemeen op 10 sec. van Verschueren.

Op de suprematie van Freddy Loix na is het dus best wel een interessante en spannende wedstrijd voor de overige ereplaatsen.

Paul Lietaer - Subaru Impreza WRC
Paul Lietaer - Subaru Impreza WRC
Paul Lietaer, getipt als een van de belangrijkste outsiders, zat nooit goed in de rally en ging op weg naar KP 4 van de baan. Op dat moment lag de West Vlaming in zesde stelling. Na Martin sluiten Streel (Mitsubishi), Debackere (Peugeot 207 S2000), Van Woensel (BMW 130i) en Claude Bal (Mitsubishi) de top 10 af.En dat terwijl we op de elfde plaats reeds de eerste Historic zien met niemand minder dan Robert Droogmans die met zijn Ford Escort een kleine halve minuut voor heeft op kampioen Glenn Janssens in zijn Porsche. Merkgenoot Deveux staat derde op 15 seconden van Janssens.

Polle Geusens staat op kop in R2 met de Citroën C2, voor Matthias Boon in de Skoda Fabia en Cedric Cherain (Renault Twingo). Thuisrijder Jonas Langenakens is ver terug geslagen met technische problemen aan zijn VW Polo GTI.

Foto: BFO-BRCDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 23 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons