van der Horst

Rally van Haspengouw: Niet minder dan 13 juniors aan de start

Tom Van Rompuy - Ford Fiësta R2
Tom Van Rompuy - Ford Fiësta R2
De Rally van Haspengouw wordt zaterdag het decor van de allereerste manche van het Belgian Junior Rally Championship. Het kampioenschap voor piloten geboren na 31 december 1987 die rijden met een wagen uit categorie R1 en R2 kan op heel wat belangstelling rekenen. Maar liefst 13 piloten hebben zich ingeschreven voor deze openingsmanche op de verraderlijke proeven van Haspengouw.
Niet alleen het aantal Juniors bewijst het enthousiasme voor het nieuwe kampioenschap, maar ook de kwaliteit van de piloten die deze openingsmanche niet willen missen.

De rol van favoriet wordt in de schoenen geschoven van Mathias Boon, die trouw blijft aan zijn Skoda Fabia R2. De voormalige winnaar van de International Ford Fiesta Shoot-out bij M-Sport heeft immers al een seizoen in de benen met zijn Skoda. Dat geldt ook voor Thibault Radoux, die vorig jaar zijn debuutseizoen in de Ford Fiesta Sport Trophy bekroonde met een selectie voor dezelfde Shoot-out. Naast Thibault Radoux, heeft ook Ludovic Sougnez, die een opgemerkt rallydebuut maakte in de Condroz Rally, gekozen voor een Fiesta R2. Zij vormen de referentie voor Tom Van Rompuy, die we vorig jaar in Historic aan het werk zagen, de Brit Jamie Brown en Guillaume De Ridder, nog drie piloten die het kamp van Ford verdedigen.

Lokale specialist Polle Geusens blijft trouw aan zijn Citroën C2-R2 Max. Ook Quentin Collignon verschijnt aan de start met een gelijkaardige Citroën, net als Lloyd Seminara en de Deen Simon Larsen.

Ghislain de Mevius beleefde een moeilijk seizoen in 2012 na zijn zware sortie in de Rally van Le Touquet. In Landen verschijnt de zoon van Grégoire aan de start met de Renault Twingo R2 van Benoît Blaise. Pierre Julien Kaufmann, een van de deelnemers aan de eerste editie van de BFO Academy, en Samuel Robert opteren voor een Renault Twingo R1 voor deze openingsmanche van het seizoen. Deze dertien jonge talenten gaan op elke klassementsproef voluit, want per scratch in hun categorie is er een punt te verdienen in het Junior-kampioenschap.

Foto: Van Rompuy pressDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op donderdag 21 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons