van der Horst

Rally van Haspengouw: Ook start 2WD Trophy

Bart Vandevelde - Renault Clio
Bart Vandevelde - Renault Clio
In de 2WD Trophy zullen dit seizoen niet meer alle resultaten meetellen. In principe tellen per team de resultaten behaald in de eerste 6 wedstrijden. Wie een wedstrijd niet wil nomineren, moet dit vooraf melden, zodat het resultaat van een later te rijden wedstrijd mee kan tellen. Een logische beperking van de kosten in deze categorie die budgetvriendelijk is, want er wordt gereden op straatbanden en op normale commerciële benzine.
Heel wat smaakmakers zijn van de partij in deze openingswedstrijd, te beginnen met titelhouder Bruno de Wilde in een Renault Clio. Stefaan T'joens, vorig jaar vice-kampioen na een spannende titelstrijd met de Wilde, gaat het duel aan, terwijl ook Bart Vandevelde, vorig jaar winnaar in Haspengouw, met een Clio ten strijde trekt. Ook Christiaan Spelmans, David Conard en Christophe Henderix rekenen op de snelheid van hun Clio's. 

De broers Olrik en Marco Hanegreefs zijn kanshebbers met hun Peugeot 206 RC, net als Guy Grosjean met zijn Peugeot 205. Met 20 wagens aan de start, neemt de 2WD Trophy een kwart van het startveld voor zijn rekening in deze Rally van Haspengouw. 

BRC Media

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 22 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons