van der Horst

Rally van Ieper: Freddy heel dicht bij zijn 10de zege

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Met nog twee proeven te gaan, lijkt de wedstrijd definitief in zijn plooi te vallen. Freddy Loix lijkt op weg naar een 10de zege bij zijn 20ste deelname na alweer een lekke band van Bouffier
De tweede passage op de proeven van Reninge, Watou en Westouter-Boeschepe leverde weinig veranderingen op. Stéphane Lefebvre trok opnieuw in de aanval, maar na een scratch in Reninge, reed hij opnieuw lek, met 49 seconden tijdverlies als gevolg.
 
Freddy Loix bleef pushen, op jacht naar zijn tiende overwinning. Zo naderde hij tot op 1"4 van Bryan Bouffier. "Ik probeer al het mogelijke, maar Freddy is nu gewoon te snel," vertelde de Fransman, die vervolgens lek reed in Westouter. "Ik nam een flauwe linkse voor een rechtse vol gas, precies zoals in de vorige ronde, maar deze keer raakte ik de rand van de baan en reden we lek. We zijn gestopt om het wiel te wisselen." Loix staat nu afgetekend aan de leiding, met meer dan 2 minuten voorsprong.

De Kemmelberg en Hollebeke blijven nog te rijden. De finish is voorzien om 22h15.

Foto: Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 27 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons