van der Horst

Rally van Ieper: Nabeschouwing Gino Bux - RACB National Team

Gino Bux & Eric Borguet - Peugeot 208 R2
Gino Bux & Eric Borguet - Peugeot 208 R2
Gino Bux en Eric Borguet hebben de finish van de Kenotek Ypres Rally gehaald. De vertegenwoordigers van het RACB National Team kwamen bij de Juniors als vierde over de streep en legden met hun Peugeot 208 R2 beslag op een 23ste plaats algemeen.
Hoewel het hoogtepunt van het Belgische rallyseizoen - die ook deel uitmaakt van het FIA ERC kampioenschap – in ideale omstandigheden werd verreden, volstaat één blik op de einduitslag om te begrijpen dat de wedstrijd in de Westhoek ook deze keer een zware dobber bleek.

Op het met valstrikken bezaaide parcours, waar ook soms heel ervaren rijders in de fout gingen, viel er op de prestatie van Gino Bux en Eric Borguet van start tot finish niets aan te merken. Ze parkeerden hun zwart-geel-rode Peugeot 208 op de vierde plaats bij de Juniors uit het Europese kampioenschap.
“We hadden zelfs beter kunnen doen”, legt de jonge Belg uit. “Zonder een spin op de proef van Dikkebus vrijdag, een fout die me twintig seconden kostte, hadden we heel dicht bij het podium gestaan. Maar gedane zaken nemen geen keer. Door mijn gebrek aan ervaring is de Rally van Ieper voor mij zoals een wedstrijd in het buitenland. Ik ben dus blij dat ik de hele wedstrijd vooruitgang wist te boeken.”

Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team, toonde zich echter kritisch: “Het klopt dat de concurrentie bij de Juniors in het Europees kampioenschap van een bijzonder hoog niveau is. Maar we hadden graag gezien dat onze vertegenwoordigers zich met de besten hadden gemeten. Binnenkort organiseren we een vergadering met verantwoordelijken van alle partijen die bij het programma van Gino en Eric betrokken zijn. Zoals we al bij het begin van het seizoen hadden aangekondigd zullen we na de eerste vier wedstrijden van het seizoen een balans opstellen.”

RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op dinsdag 30 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons