van der Horst

Rally van Ieper: Nabeschouwing Polle Geusens-Justine Demeestere

Na de stopzetting van de samenwerking met E-Racing, bleven Polle Geusens en zijn broers niet bij de pakken neerzitten. Om de gratis inschrijving te benutten, wilde de piloot uit Lommel in elk geval aan de start komen in Ieper en de keuze viel op een Ford Fiesta R2 van TeamFloral. Ondanks een problematische start, reed Polle zich opnieuw in de kijker, wat beloond werd met de Junior Award.
Polle Geusens en zijn broers, ze vormen een hecht familieteam, maar deze keer had Sil zijn zitje als copiloot afgestaan aan Justine Demeestere, die overigens op zaterdag jarig was. Sil kon zich deze keer beroepshalve niet vrijmaken om de wedstrijd grondig voorbereiden, zodat gekozen werd voor Justine. Na een korte kennismaking met de Fiesta R2 tijdens een voorbereidende testsessie, realiseerde Polle een 14de tijd in RC4 op de Qualifying Stage donderdagavond in Nieuwkerke.

"De Fiesta R2 heeft duidelijk minder vermogen dan de Peugeot waar ik eerder dit jaar mee reed, maar het chassis is wel uitstekend en erg stabiel. Ik zal in het begin van de wedstrijd nog wat moeten zoeken, want ik moet mijn rijstijl een beetje aanpassen aan de kwaliteiten van de Fiesta. Maar, op de Qualifying Stage hebben we absoluut geen risico's genomen. We hebben gewoon ons eigen tempo gereden," vertelde Polle.

De wedstrijd zelf begon heel problematisch voor Polle en Justine, waardoor ze meteen aan een lange achtervolging moesten beginnen.

"De schakelpook brak af en de bak was geblokkeerd in eerste versnelling. We zijn wel verder gereden op die manier, maar we verloren natuurlijk een pak tijd. Eerst ruim 4 minuten Wijtschate, waarna we nog een minuut verloren in Mesen. Voor de start van die proef had ik de bak in derde versnelling gekregen, maar schakelen lukte natuurlijk niet meer. Pas na de eerste ronde van vier proeven kon onze wedstrijd beginnen, maar op dat moment hadden we al 5'39" achterstand op de leiders in RC4..."

Samen met de jarige Justine, amuseerde Polle zich zaterdag. Het duo rukte van de 26ste plaats in de categorie op naar de 8ste plaats.Bovendien werden alle andere atmosferische Fiesta's R2 nog gepasseerd, ondanks die 5' handicap. In het Junior BRC leverde het een tweede plaats op achter Gino Büx, piloot van het RACB National Team.

"Gelet op onze problemen in het begin, mogen we tevreden zijn met het resultaat, want zaterdag moesten we een stuk later starten en reden we op proeven die er veel vuiler bij lagen. Maar, het is duidelijk dat de Fiesta R2 het inzake vermogen moet afleggen tegen de Peugeots en vooral de Opels,  Deze zomer gaan we bekijken met welke wagen we aan de start komen in de Omloop van Vlaanderen," vertelde Polle, die Justine alvast een heel prettige verjaardag bezorgde.  
 
Polle Geusens PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op dinsdag 30 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons