van der Horst

Rally van Ieper: Nabeschouwing Snijers - Bruneel

Afgelopen weekend wonnen Patrick Snijers en Arne Bruneel de GT klasse in de prestigieuze Kenotek Ypres Rally. Het ganse team keek reeds lang uit naar de confrontatie met de andere FIA GT’s. “Het was een lange, en vooral moeilijke weg naar Ieper…” vertelde co-piloot Arne Bruneel in aanloop van deze wedstrijd.
De Porsche 997 GT3 moest voor Ieper worden aangepast aan de FIA reglementering en was pas enkele uren voor de qualifying stage af. “Donderdag was het duidelijk dat we nog niet over genoeg vermogen beschikten om ons te mengen in de strijd tegen de andere Porsches.
Willy Plas (Motorsport International) en Charly (Schmid Racing) hebben samen met een ingenieur van Vives na de qualifying stage nog hard aan de motormapping gewerkt.” vertelde Patrick Snijers nog net voor de start. “Ongelooflijk wat die mannen hebben kunnen realiseren op zo’n korte periode…”

Alle inspanningen van het team werden beloond door een zege in de GT-klasse… Opgeven staat niet in het woordenboek van Patrick en de afstelling van de wagen werd gedurende de wedstrijd nog bijgestuurd. Zo maakten Patrick en Arne nog een knappe remonte!

“Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe beter onze wagen kwam. En zelf hebben we ook maar twee foutjes gemaakt. Eigenlijk anderhalve fout,“ lacht Snijers na afloop. “We hebben één tête à queue gemaakt en een halve tête à queue. Onze wagen gaf geen krimp, Delecour kreeg problemen en Dumas ging in de fout…”

“Het was een heel hectische periode in aanloop naar deze wedstrijd, maar deze zege maakt dat ik meer dan ooit gemotiveerd ben om na de zomer de rest van het BRC af te werken!” aldus co-piloot Arne Bruneel. “Ieper is de thuisrally van onze hoofdsponsor Degro, met deze zege willen we hen ook bedanken voor de geleverde inspanningen van de afgelopen maanden! Zonder hen was dit zeker niet mogelijk geweest… Maar ik moet zeker ook alle andere sponsors bedanken, want voor de rally van Ieper kregen we ook heel wat steun van lokale bedrijven.”

Het team kan nu genieten van 2 maanden rust maar achter de schermen zal druk verder gewerkt worden om de rest van het BRC af te werken met de Porsche GT3. “Als we het budget rond krijgen willen we heel graag de Porsche nog aan de start brengen in de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian en de Condroz Rally. Want het is nogmaals gebleken dat een Porsche nog steeds tot de verbeelding spreekt van de toeschouwers. En als piloot is het ook fantastisch om alle aanmoedigen van de fans te zien.”

Niet enkel de resterende manches van het BRC staat nog op de kalender, het team heeft ook plannen om nog een regionale wedstrijd afwerken met een andere wagen. Als alles lukt willen Patrick en Arne nog een wedstrijd rijden met aan wagen waarmee Patrick 20 jaar geleden heel geliefd was…
 
Patrick Snijers PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op dinsdag 30 juni 2015.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons