van der Horst

Rally van Ieper: Nabeschouwing Vincent Verschueren - GoDrive

Vincent Verschueren en Veronique Hostens hebben van zich doen spreken in de Kenotek Ypres Rally, de Belgische manche van het Europees kampioenschap. Na jaren van pech in de Ieperse klassieker, maakte Vincent resoluut een einde aan de reeks van tegenslagen met een klinkende derde plaats in de Europese topwedstrijd. Een schitterende bekroning voor Vincent, Veronique en het volledige team van GoDrive, maar niet in het minst voor teambaas Gaby Goudezeune, die samen met zijn poulain in "zijn" Ieper op het podium mocht genieten van de triomf.
Het weekend in Ieper begon donderdagavond met een mooie zevende plaats op de Qualifying Stage in Nieuwkerke, waar Vincent één kans kreeg om een snelle tijd op de tabellen te zetten. Nadat hij vrijdagmiddag voor de Europese fotografen eerst bij "Il Gusto d'Italia" een ijsje schepte voor Véronique, wat mooie plaatjes opleverde, koos Vincent op het podium resoluut voor de eerste startplaats voor de eerste avond. De DS 3 R5 van GoDrive kreeg de eer het parcours te openen.

"Ik schrok wel even van de keuze van Vincent, want als copiloot is het natuurlijk makkelijker wanneer je gewoon je voorganger kunt volgen bij het inklokken," vertelde Veronique. "Maar, achteraf gezien vond ik het een heel toffe ervaring. Het gaf me verrassend genoeg zelfs meer rust en alles verliep probleemloos. Trouwens, op die manier heb je altijd de snelste tijd wanneer je aan de finish komt als eerste wagen," lachte de copilote.

"Ik had de keuze tussen de 8ste startpositie of de eerste. Als 8ste wagen op het parcours zouden de bochten al flink uitgereden zijn en voor GoDrive was het natuurlijk fantastisch om als eerste te starten. Het was een kans die ik niet kon laten liggen," vertelde Vincent, die vrijdagavond als 7de op 57"8 de eerste etappe kon afsluiten. "We hebben ons eigen tempo gereden zonder ons druk te maken over de tijden van de anderen. Het tempo van Loix, Abbring en Breen lag te hoog, maar zij rijden in een andere context. Als privé-piloot ben ik heel tevreden met onze positie, zeker omdat we met de korte verhoudingen in de versnellingsbak rijden, wat ons 20 km/h aan topsnelheid kost. Maar, op het parcours van dit jaar is dat geen groot nadeel en persoonlijk heb ik een beter gevoel met de korte verhoudingen."

Zaterdag rukte Vincent stelselmatig op in het klassement. De piloot uit Gavere bleef foutloos, de DS 3 R5 bleef uitstekend zijn werk doen en de concurrentie liet steken vallen. Met nog vijf proeven te rijden stond de GoDrive-piloot op een schitterende derde plaats.

"En toen werd het erg spannend, want de eerste versnelling deed het niet meer," vertelt Vincent. "Ik gebruik die versnelling in de haakse bochten, dus het was een serieuze handicap. Maar, we lieten niets blijken van onze problemen, zodat onze achtervolgers niet zouden denken dat ze ons nog konden inhalen. Met een bang hart werkten we de laatste vijf proeven af, hopend dat de versnellingsbak het tot de finish uit zou houden. Gelukkig lukte het."

Samen met Veronique, behaalde Vincent Verschueren een schitterende podiumplaats in Ieper, iets wat teambaas Gaby Goudezeune nooit lukte in zijn thuiswedstrijd. De vreugde bij het ganse team was enorm.

"Een podium in Ieper, daar had ik vooraf niet van durven dromen. Ik mikte op een top 6, maar zaterdag begon ik te beseffen dat er misschien wel een podium in zat. Maar, ik zette die gedachte telkens meteen opzij, want ik heb hier al te vaak pech gehad. Eerst finishen en dan pas vieren... Deze keer lukte het en het is gewoon een fantastische bekroning voor het team dat altijd in me is blijven geloven!"

De derde plaats is bovendien goed voor de punten van de tweede plaats in het Belgisch kampioenschap, want de Fransman Bryan Bouffier scoort geen punten. Met 16 punten erbij komt Vincent op de derde plaats in de tussenstand, 1 puntje achter Guillaume Dilley. Alles blijft mogelijk...

GoDrive PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op dinsdag 30 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons