van der Horst

Rally van Ieper in beslissende fase. Breen out en Loix heeft zicht op de leiding

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
De KP van Hollebeke heeft de rangschikking quasi volledig door elkaar geschud. Breen maakte een fout en Lefebvre liep een lekke band op. Loix won opnieuw en is ondertussen in het spoor gekomen van leider Bouffier
  • Dreamdrive
De wedstrijd moest ontploffen met vier rijder op een zakdoek binnen acht seconden. Tijdens de eerste passage van Hollebeke was het zover. Breen ging in de fout, beschadigde de neus en kwam over de meet met een verhitte motor. Over & out voor de leider in het Europees kampioenschap. Maar ook Bouffier ging te wijd in een bocht en moest door het veld ploegen. En tenslotte kreeg Lefebvre een lekke band na zes kilometer en verloor een dikke drie minuten.

Zodoende blijft Bouffier aan de leiding, maar is Loix opgeschoven naar de tweede plaats op 4,1 seconde van de Fransman. Breen staat nog steeds als derde in de tabellen, maar zal meer dan waarschijnlijk verdwijnen uit de tussenstand.  Ook Casier was nergens te bespeuren en zodoende schuift een knap rijdende Verschueren op naar de derde plaats.

En of het nog niet voldoende was verloor Delecour een pak tijd en ook bij de Porsches is de spanning eruit inzake de strijd binnen R GT en voor de vijfde plaats algemeen die nu definitief in handen is van Dumas. 

Foto: Vincent Wouters  
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 27 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons